Női kézi-vb: Ez a gladiátorok sportja, küzdelem, hit, akarat nélkül nehéz csinálni – Golovin

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 22:39
null
„Ez a gladiátorok sportja” (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Ahogy arról beszámoltunk, a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntős csoportkörének első fordulójában a magyar válogatott a számára kulcsfontosságú találkozón 30–19-re kikapott Dániától Granollersben. A találkozón után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, nem is az eredménnyel van a legnagyobb baja, hanem ahogy játszott a csapat.

 

„Nagyon lelassultunk a védekezésben, az előző meccsekkel ellentétben most csak álltunk, és néztük, hogy mi történik – mondta Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak. – A dán egy komoly, rutinos csapat, minden hibát kihasznál. A cseréknek is nehéz olyankor beállni, amikor úgy érezni, hogy senki nem akar ott lenni a pályán. Nem az eredmény a legnagyobb baj, hanem ahogy játszottunk. Hasznos tapasztalatokat szereztünk, de ez a gladiátorok sportja, küzdelem, hit, akarat nélkül nehéz csinálni. Ha az egyik hiányzik, akkor nem győzelemről, hanem vereségekről beszélünk. A negyeddöntős célunk már elúszott, de ha már itt vagyunk, akkor tanuljunk is. Úgy kell játszanunk a következő két mérkőzésen, ahogy a dánok előtti meccseken.”

A kapitány az interjúfolyosón hozzátette, amíg a saját tempónkat tudjuk játszani, működik a gépezet, ha erre valami oknál fogva nem vagyunk képesek, ott kezdődnek a problémák. „Hozzá vagyunk szokva, hogy gyorsak próbálunk lenni. A dán támadások majdnem passzívba mentek át az elején, majd gyorsan befejezték az akciókat. Ez mindenféleképpen lelassított minket. Nem tudtuk kivédekezni az akcióikat, így lerohanást sem tudtunk indítani, és abból könnyű gólt szerezni, a végén meg a hit is elment. A második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy akkor legalább küzdjünk, de igazán az sem működött” – magyarázta Golovin, aki szerint a következő meccshez úgy kell hozzáállni, mint a németek elleni találkozóhoz.

Kácsor Gréta bokasérülés miatt hiányzott az előző találkozóról, ezúttal azonban játékra jelentkezett. A második félidőben sokat volt a pályán, vállalkozott is becsülettel, és végül négy góllal zárt. „Azt hiszem, akaratban volt a legnagyobb különbség. Ez abban nyilvánult meg, hogy védekezésben nem voltak meg a megállító faultok, nem támogattuk eléggé a kapusainknak. Próbálkoztam, mert szerettem volna segíteni a csapatnak, viszont nem úgy jöttek össze a lövések, ahogy szerettem volna.”

A két gólig jutó Tóth Eszter abban látta a különbséget, hogy amíg a németek ellen a második félidő elején egyből vissza tudtunk kapaszkodni, pedig nagyjából ugyanennyi volt a félidei eredmény, addig most ez nem történt meg. „A dánok folyamatosan növelték az előnyünket, a végére teljesen szétestünk. Egy vébén a negyedik meccsen már kijön a fáradtság. Szerintem a dánokon is látszódott, nem mentek akkora tempót, mint szoktak. Az elején mi tudtunk ezzel élni, utána viszont fordult a kocka” – értékelt a Mosonmagyaróvár irányítója, hozzátéve, rossz, hogy számolgatni kell, de ettől még a szívüket ki kell tenniük a pályára a hátra levő két középdöntős mérkőzésen.

„Nehéz mit mondani. Látszott, hogy ez már a negyedik meccsünk, míg a dánok könnyebb csoportból érkeztek. Az elején nagyon jól kezdtünk, annak örülhettünk. Utána jött egy blokk, amely megtört minket. Védekezésben nem tudtuk őket feltartóztatni, és így a kapusoknak sem tudtunk segíteni”
– nyilatkozta Háfra Noémi.

„Az elején jól ment a védekezés, és amit megbeszéltünk, teljesítettük – mondta Kovács Anett az M4 Sportnak. – A második félidőben nem volt se támadásunk, se védekezésünk. Csalódott vagyok, mert ez a csapat sokkal többre képes. Fejben nem voltunk ott. Csalódottak vagyunk, de ki kell belőle jönnünk, és a következő két mérkőzésre kell koncentrálnunk.”

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
A III. SZÁMÚ KÖZÉPDÖNTŐS CSOPORT
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 30–19 (15–11)
Granollers. Vezette:
D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)
DÁNIA: REINHARDT – Jensen 1, Tranborg, Hojlund 2, Heindahl 2, ANNA M. HANSEN 5 (1), PEDERSEN 4. Csere: Sandra Toft (kapus), Haugsted 2, Burgaard 2, IVERSEN 3, Jörgensen 6 (3), Petersen, Möller 1, Friis 2, Böhme. Szövetségi kapitány: Jesper Jensen
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 1, Szöllősi-Zácsik 2, Bordás 2, Planéta, Vámos P. 3 (1), Márton G. 1. Csere: Szikora (kapus), Klujber, Háfra N. 2, Kácsor 4 (3), Tóth Eszter 2, Szabó Laura, Kovács Anett 2, Fodor Cs., Albek. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása: 8. p.: 1–3. 13. p.: 4–7. 17. p.: 8–7. 22. p.: 12–9. 34. p.: 18–12. 44. p.: 22–15. 53. p.: 27–16
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 7/4
MESTERMÉRLEG
Jesper Jensen:
– Büszke vagyok a csapatomra, hiszen erős ellenfelet győztünk le. A magyar válogatott sok tehetséget vet be, jól is szerepelt eddig a világbajnokságon, ezért kellő tisztelettel vártuk ezt a mérkőzést. Hatékonyak voltunk a kapuban, a gyors indításokkal pedig nyomást tudtunk gyakorolni a riválisra.

A másik két mérkőzésen:
Dél-Korea–Csehország 32–26
(20–13)
Németország–Kongó 29–18 (15–7)

KÖZÉPDÖNTŐ, III. CSOPORT, AZ ÁLLÁS
1. Dánia 3 3 98–60 +38 6
2. Németország 3 3 85–63 +22 6
3. Dél-Korea 3 2 1 92–84 +8 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 2 75–84 –9 2
5. Csehország 3 3 76–95 –19 0
6. Kongó 3359–99–400
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik