nemzetisport.hu 2019.08.23 12:14 Frissítve: 2019.08.23 12:57

Női kézi-vb: Ambros Martín elveszítette egyik kulcsjátékosát

A decemberi, japán rendezésű női kézilabda-világbajnokságon a mieink ágán szereplő orosz válogatott biztosan nélkülözni fogja egyik legnagyobb sztárját, Darja Dmitrijevát, a nagy terveket szövögető CSZKA Moszkva olimpiai bajnok irányítója ugyanis Achilles-ín-szakadást szenvedett, így hosszú időre kidőlt.

 

Vízilabdázó férje várta a moszkvai reptéren

Mint arról mi is beszámoltunk, a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatot alakított, amellyel nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy három éven belül Bajnokok Ligáját szeretnének nyerni. A kezdet már biztosan nehezen alakul, ugyanis a csapat legjobb játékosa, Darja Dmitrijeva Achilles-ín-szakadást szenvedett a múlt heti, Esbjerg elleni felkészülési mérkőzésen.

Mindez azt jelenti, hogy ki kell hagynia az idény jelentős részét, és biztosan lemarad a decemberi világbajnokságról is, nem kis fejfájást okozva az orosz válogatott új szövetségi kapitányának, Ambros Martínnak.

Dmitrijevát egyből Svájcba utaztatták, ahol Genfben specialisták végezték el a szükséges műtétet, amely után azt ígérték az orvosok, hogy hat hónapra csökkenthető a felépülési idő. Ez az esetleges ötkarikás szereplés miatt nem elhanyagolható szempont.

Ami a CSZKA Moszkvát illeti, elképzelhető, hogy új játékos után kell nézniük, ami elég bonyolult már így a nyár végén. „A jelenlegi keretből lehetetlen lesz őt pótolni, így remélem, a következő napokban tenni tudunk valamit azért, hogy ne kelljen lemondanunk az álmunkról, és a legjobbak között zárhassuk az új bajnokságot”mondta Jan Leslie, a csapat dán vezetőedzője, hozzátéve, hogy a jobbátlövő Jekatyerina Bobina pedig térdsérüléssel bajlódik.

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.

2022.06.19 14:41:54

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A csalódott csapatok csatájában a Veszprém szinte végig vezetett, mégis drámai hajrá végén a Kiel győzött.

2022.06.18 17:31:32

Kézilabda H. Á.

A címvédő Barcelona lesz a Kielce ellenfele a vasárnapi döntőben, a Veszprém a Kiellel játszik a bronzért.