Női kézi: három éven belül BL-t nyerne az új moszkvai csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.29. 18:12
null
Dmitrijeva lett a CSZKA Moszkva kapitánya
A napokban nagy csinnadrattával hivatalosan is bejelentették, hogy a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatot alakított, amelynek nem kisebb a célja, mint hogy két év múlva orosz bajnokságot, a harmadik évben pedig Bajnokok Ligáját nyerjen. Ez még úgysem tűnik könnyűnek, hogy több tapasztalt játékost is megnyertek maguknak, az elhatározás és a feltételek mindenesetre megvannak hozzá.

Mivel az utóbbi években inkább megszűnő csapatokról, anyagi nehézségekről és a nemzetközi szinten is versenyképes együttesek mind szűkülő köréről lehetett beszámolni női kézilabdában, örvendetes hír, hogy most éppen egy ambiciózus csapat megalakulása szolgáltat témát.

Korábban sajtóhírek alapján már mi is hírt adtunk a CSZKA Moszkva feltűnéséről, a héten aztán hivatalosan is lehullt a lepel, és bemutatták a jövő évi keretet, amellyel egyből az orosz első osztályban indulnak.

Húsz játékosból fog állni a csapat, benne három légióssal: a rutinos brazil kapus, Channa Masson, a svéd védőspecialista, Sabina Jacobsen és az északmacedón szélső, Szara Risztovszka mellett oroszok alkotják a keretet, köztük a Fehérvárról hazatérő Olga Gorsenyina és Jana Zsilinszkajtye. Az orosz válogatott egyik kulcsembere, az irányító Darja Dmitrijeva lesz a csapatkapitány, míg a dán Jan Leslie-t kérték fel edzőnek.

A tréner korábban két és fél évig irányította a legnagyobb orosz rivális Rosztov-Dont, így mindenképpen speciális a helyzete, hiszen éppen Ambros Martín együttesével kell hazai porondon felvennie a versenyt: „A végső győzelem a célunk, nem számít, hogy ehhez a Rosztovot vagy Jevgenyij Trefilov Krasznodarját kell megelőznünk. Csak az első hely lebeg a szemünk előtt, nem gondolunk a második vagy a harmadik pozícióra. Erős a keretünk, tele olyan játékosokkal, akik sok tapasztalatot gyűjtöttek az orosz válogatottban és külföldi bajnokságokban” – hangsúlyozta Leslie, míg Dmitrijeva hozzátette, a klubváltásában az új kihívás mellett szerepet játszott az is, hogy férje a Dinamo Moszkvában vízilabdázik.

Nagy célokból tehát nincs hiány: az első évben az érmekért kell harcban lennie a csapatnak az orosz bajnokságban, a másodikban már a bajnoki cím a cél, a harmadikban pedig a Bajnokok Ligája-elsőség. Ahogy a klub szlogenje fogalmaz: „Mi vagyunk a CSZKA! Nyerni fogunk!”

A CSZKA-nál remélik, hamarosan telt ház előtt játszhatják a meccseiket az orosz fővárosban.

A CSZKA MOSZKVA 2019–2020-AS KERETE
Kapusok:
Polina Kaplina, Channa Masson (brazil), Jelena Utkina
Jobbszélsők: Anna Bogdaseva, Jekatyerina Lubjanaja, Szara Risztovszka (északmacedón)
Jobbátlövők: Sabina Jacobsen (svéd), Jekatyerina Bobina
Irányítók: Darja Dmitrijeva, Natalja Csigirinova, Lada Szamojlenko
Beállók: Valentyina Goncsarova, Jana Zsilinszkajtye, Jelena Portjagina, Kszenyija Truhina
Balátlövők: Polina Vedjohina, Olga Gorsenyina, Viktorija Zsilinszkajtye
Balszélsők: Polina Gorskova, Julija Markova
Edző: Jan Leslie
Másodedző: Olga Akopjan

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik