Női kézi: Szikora szerint a tapasztalatnak köszönheti sikereit a Bietigheim

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 16:13
null
Szikora remekelt a a Bietigheim kapujában El-döntőben (Fotó: AFP)
A válogatott kapus Szikora Melinda szerint német kézilabdacsapata, az SG BBM Bietigheim a játékosai tapasztalatának köszönheti, hogy már három trófeát nyert a mostani évadban – írja az MTI.

 

A Bietigheim eddig minden mérkőzését megnyerte az idényben: szeptemberben elhódította a német Szuperkupát, hetekkel ezelőtt biztosította elsőségét a bajnokságban, múlt hétvégén az Európa-liga négyes döntőjében is a legjobbnak bizonyult, a Német Kupában pedig elődöntős.

Az MTI-nek adott keddi interjúban a 32-szeres válogatott Szikora felidézte, hogy a tavaly nyári tokiói olimpia után, az alapozó időszak közepén csatlakozott új klubcsapatához, és már az első napon érezte, jó és profi játékosokból álló keretbe, hihetetlenül jó hangulatba csöppent.

„Voltak szoros mérkőzéseink, de a kiélezett csatákban a tapasztalat mindig mellettünk volt, és mindenki higgadt tudott maradni” – mondta a szezon eddigi mérkőzéseiről a kapus.

Az Európa-liga dániai négyes döntőjében rendkívül nehéz feladat várt a Bietigheimre, ugyanis két dán ellenfele volt. Szikora megjegyezte, tudták, hogy nehéz dolgunk lesz, és bár a két hazai csapat felkészülését segítette, hogy nem kellett utazniuk, de fontos bajnoki meccsek között kellett lejátszaniuk a tornát, ami végül a német együttes javára billentette a mérleg nyelvét.

Az elődöntőben úgy nyert 34–33-ra a Bietigheim, hogy a Herning-Ikast csak kétszer, 1–0-nál és 2–1-nél vezetett. A kapus felidézte, hogy jól kezdték és kézben tartották a meccset, a második félidőben viszont megtört a lendületük és következett egy holtpont.

„Tapadtak és ránk ijesztettek, én is elfáradtam, nem jöttek a védések” – mesélte Szikora, aki nyolc lövést védett. A győztes gólt a lengyel Karolina Kudlacz-Gloc szerezte két másodperccel a vége előtt. A magyar kapus elismerte, hogy a rendkívül kiélezett elődöntő után fáradtak voltak, de mindannyian úgy álltak neki a Viborg HK elleni finálénak, hogy már csak hatvan percet kell túlélniük.

„Egyrészt minden energiánkat mozgósítottuk, és amikor az adrenalin ilyen magasan van, a játékos nem érzi a fáradtságot. Másrészt nagyon jó fizikális állapotban érkeztünk a négyes döntőre” – nyilatkozta. Hangsúlyozta, a rutin is mellettük volt, mivel sokkal tapasztaltabb kézilabdázók alkotják a keretüket, a Viborg inkább a fiatalokra épít.

A 31–20-ra megnyert vasárnapi döntőben Szikora 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

„Ezúttal is nagyon jól kezdtünk, irányítottuk a mérkőzést. A második félidőre a Viborg talán feladta, sok technikai hibát követett el, ehhez a fáradtság is hozzájárulhatott” – magyarázta.

A Bietigheim vasárnap este Dániában, majd a hazatérés után hétfőn Németországban is megünnepelte a második számú európai kupasorozat megnyerését.

„Elég intenzív két nap volt, folyamatosan ünnepeltünk, de szerdától már a következő mérkőzésünkre készülünk” – mondta a magyar kapus.

A bajnokságot szombaton Albek Anna csapata, a Metzingen ellen zárja a Bietigheim, a Német Kupa négyes döntőjét pedig a jövő hétvégén rendezik, ott a Thüringer lesz Szikoráék első ellenfele.

A kapuvédő hangsúlyozta, nagyon boldog, hogy tavaly úgy döntött, a Kiskunhalas, az Alba Fehérvár, a Ferencváros és a Siófok KC után külföldre igazol, és a német klubot választotta. Bár először csak egy szezonra írt alá, a vezetőség együtt tartja a keret jelentős részét, így ő is meghosszabbította a szerződését újabb egy évvel.

„Jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhetek, örülök, hogy meg tudjuk mutatni magunkat, és szerintem meglepetésekre is képesek leszünk” – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik