nemzetisport.hu 2016.06.07 16:56 Frissítve: 2016.06.07 16:56

Női kézi: „Sajnos nem ez a helyzet” – Elek Polman érkezéséről

A magyar női kézilabda-válogatott vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőjével Elek Gábor számára is véget ért az idény. A Ferencváros vezetőedzője úgy érzi, a következő szezonban mentálisan erősebb csapata lesz – erről, valamint Estavana Polman lehetséges érkezéséről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

 

Elek Gábor (jobbra) szerint finomítani kell az edzésmódszereken a Fradinál (Fotó: Reviczky Zsolt)

Elek Gábor győri kollégájával, Ambros Martínnal közösen négy meccs erejéig irányította a női válogatottat, a mérleg három győzelem és egy vereség, valamint a csoportelsőség. A finnek elleni fölényes sikerrel a Fradi szakvezetője számára is véget ért az idény, de így is maradt kézilabdával kapcsolatos elfoglaltsága.

„A Fradinál új számítógépes rendszert vezetünk be épp a szakosztály működtetésére, közben angolul is tanulok szorgalmasan, szóval mindig van mit csinálni – teljesen kikapcsolni sosem fogok" – mondta Elek Gábor a Nemzeti Sportnak. A népligetiekkel felemás idényen van túl, a Győr elleni kudarcok az összképre is rányomták a bélyeget.

„Minden idényt annyira érez az ember sikeresnek, amennyire a vége sikeres – ez színtiszta pszichológia. És a Győr elleni súlyos vereségek meg az elveszített bajnoki döntő valóban rontanak az összképen. Minden csapat életében vannak hullámvölgyek, és a miénk a legrosszabbkor jött. Az őszünk maga volt a csoda, veretlenül jutottunk be a BL-középdöntőbe, a bajnokságban sem kaptunk ki, de aztán a dániai világbajnokság meg a nyolcaddöntőbeli kiesés fizikailag is, mentálisan is betette a kaput, és a tavasszal már nem játszottunk olyan jól – na meg, ugye, becsúszott néhány csúnya kudarc."

Elek az elmúlt szezonban már norvég erőnléti edzővel dolgozott együtt, de bebizonyosodott, hogy még finomítani kell a rendszeren: „Hét hónapig remekül működött, amit Tord Ellingsen csinált, csak az utolsó két-három hónapban nem, úgyhogy a nyártól változtatunk is egy kicsit, a magyar viszonyokra szabjuk a módszereit. És fél órával hosszabb edzéseket is tartok majd, mert bebizonyosodott, hogy nekem több munkára van szükségem a lányokkal."

„Hogy a következő szezonban erősebb lesz-e az FTC? Hát, a rájátszásban biztosan nem kapunk majd ki a Győrtől, bár mondjuk nem is lesz rájátszás... De úgy érzem, Kovacsics Anikó, Bíró Blanka meg a holland Danick Snelder érkezésével meg a kölcsönből visszatérő fiatalokkal mentálisan még erősebbek leszünk."

A közelmúltban felvetődött a focicsapatnál Rafael van der Vaart szerződtetése, akinek barátnője a holland válogatott kézilabdázó, Estavana Polman. Elek azonban lehűtötte a kedélyeket:

„Én is az újságban láttam, hogy Polman hozzánk igazolhat, de sajnos nem ez a helyzet. Ha bárki megkérdez, el tudtam volna mondani, hogy Polmant még egy évig szerződés köti a dán Esbjerghez..."

 

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.