BOROS MIKLÓS 2020.11.22 13:25 Frissítve: 2020.11.22 13:46

Női kézi: román klasszisok üzengetnek a csúszó fizetések miatt

Egyre nyíltabban teszik szóvá a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának játékosai a több hónapos fizetéscsúszásokat. A csütörtökön a Rosztov ellen elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzés (22–27) után a bukaresti csapat legnagyobb sztárja, Cristina Neagu panaszkodott egy sort a Digi Sport televíziónak nyilatkozva.  

Cristina Neagu panaszkodott egy sort (Fotó: AFP)

„Csupán most kaptuk meg a júliusi fizetésünket. Egy olyan csapatnak, amelynek elvárásai vannak a Bajnokok Ligájában, tisztelnie kellene játékosait és időben fizetnie őket” – dühöngött Neagu, aki havonta 17 500 eurót keres a bukaresti önkormányzat által pénzelt klubban. A legjobb román kézlabdázó egyben azt is elmondta, hogy a válogatott se várja el tőle, hogy egyedül cipelje hátán a csapatot a decemberi Európa-bajnokságon. 

„Nem vagyok robot, edzésekre, mérkőzésekre van szükségem, előbbiből pedig kevés volt az elmúlt hetekben. Időre van szükségem, hosszabb egészségügyi gondok nélküli felkészülésre. Romániának nem rám kell épjtenie, hanem elsősorban egy jól összerakott csapatra” – nyilatkozta Neagu. 

Októberben, a Ferencváros elleni bukaresti BL-mérkőzés előtt a CSM játékosai „Tiszteljétek a munkánkat!” és „Tiszteljétek az ígéreteiteket!” feliratú melegítő-mezekben vonultak pályára az elmaradt fizetések ellen tiltakozva. A klub azóta is csak a Neagu által említett júliusi béreket utalta át nekik, Gabriela Szabo klubigazgató viszont csak közösségi oldalán reagált a sportolók sirámaira.

Az olimpiai bajnok futónő az 1999-es IAAF-gálán – amikor Michael Johnson amerikai futóval együtt vette az az Év Atlétája díjat – készült képét osztotta meg, a következő szöveggel: „Furcsa azt látni, hogy Romániában az utóbbi időben a sportolók többet beszélnek a pénzről, mint az eredményekről! A lenti képen évek munkája, a kitartás és mindenekfelett a SZENVEDÉLY beszél!”

A CSM-nél azonban nemcsak a pénz okoz gondokat, hanem a sérülések is. A csapat spanyol átlövője, Alexandrina Barbosa legalább hat-hét hónapra kidőlt a Krim Ljubljana elleni BL-találkozón elszenvedett sérülése miatt. Az elülsőkeresztszalag- és külsőmeniszkusz-szakadást szenvedő játékost a héten műtötték meg Spanyolországban.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.