BOROS MIKLÓS 2020.11.22 13:25 Frissítve: 2020.11.22 13:46

Női kézi: román klasszisok üzengetnek a csúszó fizetések miatt

Egyre nyíltabban teszik szóvá a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának játékosai a több hónapos fizetéscsúszásokat. A csütörtökön a Rosztov ellen elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzés (22–27) után a bukaresti csapat legnagyobb sztárja, Cristina Neagu panaszkodott egy sort a Digi Sport televíziónak nyilatkozva.  

Cristina Neagu panaszkodott egy sort (Fotó: AFP)

„Csupán most kaptuk meg a júliusi fizetésünket. Egy olyan csapatnak, amelynek elvárásai vannak a Bajnokok Ligájában, tisztelnie kellene játékosait és időben fizetnie őket” – dühöngött Neagu, aki havonta 17 500 eurót keres a bukaresti önkormányzat által pénzelt klubban. A legjobb román kézlabdázó egyben azt is elmondta, hogy a válogatott se várja el tőle, hogy egyedül cipelje hátán a csapatot a decemberi Európa-bajnokságon. 

„Nem vagyok robot, edzésekre, mérkőzésekre van szükségem, előbbiből pedig kevés volt az elmúlt hetekben. Időre van szükségem, hosszabb egészségügyi gondok nélküli felkészülésre. Romániának nem rám kell épjtenie, hanem elsősorban egy jól összerakott csapatra” – nyilatkozta Neagu. 

Októberben, a Ferencváros elleni bukaresti BL-mérkőzés előtt a CSM játékosai „Tiszteljétek a munkánkat!” és „Tiszteljétek az ígéreteiteket!” feliratú melegítő-mezekben vonultak pályára az elmaradt fizetések ellen tiltakozva. A klub azóta is csak a Neagu által említett júliusi béreket utalta át nekik, Gabriela Szabo klubigazgató viszont csak közösségi oldalán reagált a sportolók sirámaira.

Az olimpiai bajnok futónő az 1999-es IAAF-gálán – amikor Michael Johnson amerikai futóval együtt vette az az Év Atlétája díjat – készült képét osztotta meg, a következő szöveggel: „Furcsa azt látni, hogy Romániában az utóbbi időben a sportolók többet beszélnek a pénzről, mint az eredményekről! A lenti képen évek munkája, a kitartás és mindenekfelett a SZENVEDÉLY beszél!”

A CSM-nél azonban nemcsak a pénz okoz gondokat, hanem a sérülések is. A csapat spanyol átlövője, Alexandrina Barbosa legalább hat-hét hónapra kidőlt a Krim Ljubljana elleni BL-találkozón elszenvedett sérülése miatt. Az elülsőkeresztszalag- és külsőmeniszkusz-szakadást szenvedő játékost a héten műtötték meg Spanyolországban.

2020.11.26 18:07:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A szegediek kilenc hónap után játszottak ismét otthon Bajnokok Ligája-mérkőzést, ebben a kiírásban először nyertek.

2020.11.25 15:48:22

Kézilabda T. D.

Ezúttal hétgólosra hízott a hátrány az első félidőben, innen nem volt visszaút David Daviséknak.

2020.11.21 21:16:11

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ilyen szituációkra érvényes az örök tézis: sohasem lehet tudni, kinek van igaza, de mindig lehet tudni, ki a főnök. A siófoki kézilabdázóknál Fodor János az. Csakhogy most tűnik fel legélesebben, mekkora szüksége lenne a hátországra.

2020.11.21 17:31:55

Kézilabda H. D.

Danyi Gábor csapata sorozatban a 45. mérkőzésén maradt veretlen a Bajnokok Ligájában.

2020.11.21 15:24:22

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Állva hagyták a zöld-fehérek a második félidőben a hazai csapatot, és fontos két pontot szereztek.