Női kézi olimpiai sel.: „Fantasztikus érzés volt kézbe fogni a tokiói repjegyet”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.03.22. 07:26
Bár a magyar női kézilabda-válogatott 29–23-as vereséget szenvedett az oroszoktól a győri olimpiai selejtező záró napján, Szikora Melinda és Vámos Petra sem volt elkeseredve a meccs után, hiszen kezükbe foghatták az olimpiai részvételt szimbolizáló „repjegyet”.

A szombati, szerbek elleni mérkőzéstmindketten a lelátóról követték végig, ami persze a sima győzelem ellenére sem volt feszültségmentes.

„Izzadtam, izgultam, mint a fene! Szorítottam a lányokért, amennyire csak tudtam, együtt éltem a játékkal, ahogy a kapuban is szoktam osztotta meg velünk érzéseit Szikora Melinda, akinek az oroszok elleni találkozón már a pályán akadt dolga. – Tegnap este még kicsit ünnepeltünk a hotelben, egészséges izgalommal feküdtünk le, de ma már csak az oroszokra koncentráltunk, komolyan akartuk venni ezt a mérkőzést is. Szerettünk volna nyerni, ez nem sikerült. Védekezésben és támadásban is csináltunk jó dolgokat, de amikor belehibáztunk, akkor azt az oroszok kihasználták, és felül tudtak kerekedni rajtunk. A hatgólos különbség nem tükrözi hűen a meccs képét, ennél azért szorosabb volt, a végén kaptunk néhány buta gólt.Ki fogjuk elemezni, és tanulunk a hibákból.

A kapus arról is beszélt, milyen volt a torna végén kézbe fogni a tokiói repjegyet szimbolizáló táblát.

„Fantasztikus érzés! Nagyon boldog vagyok, hogy a keret tagja lehettem, sőt, ma pályára is léphettem, hálás vagyok ezért. A célunkat elértük, innentől előretekintünk, és nagyon várjuk az olimpiát. Felhőtlenül boldogok vagyunk!”

A tokiói repjegyet szimbolizáló tábla (Fotó: Török Attila)
A tokiói repjegyet szimbolizáló tábla (Fotó: Török Attila)

Vámos Petrának kívülről is óriási élményt jelentett a szerbek elleni mérkőzés, azt mondja, még a lelátón is érezte azt a hatalmas energiát, ami a pályán tapasztalható volt. Úgy véli, az oroszok elleni mérkőzésből is a pozitívumokat kell magukkal vinniük Tokióba.

„Támadásban és védekezésben is csináltunk nagyon szép dolgokat, de nyilván van hiányérzetünk. Követtünk el olyan hibákat, amelyekről a mérkőzés előtt beszéltünk is, szóval, lehetett volna szorosabb. Az oroszok védekezése kőkemény, ezt egyes szakaszokban meg tudtuk oldani, ám többször is belecsúsztak hibák. De elsősorban a szerbek elleni győzelmet kell magunkkal vinni, és arra gondoltunk, hogy megvan az olimpiai részvétel. A keretbe kerülés olyan motiváló tényező lesz mindenkinek, amely a legjobbat fogja kihozni belőlünk a mindennapokban.

Hozzátette, mindenekelőtt az ünneplésé lesz a főszerep, mert mindenkiben olyan érzelmek dúlnak, amit muszáj lesz kiadni magukból.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
2. CSOPORT (GYŐR)

OROSZ CSAPAT–MAGYARORSZÁG 29–23 (14–12)
Győr, Audi Aréna, zárt kapuk mögött. V:
M. García, Paolantoni (argentinok)
OROSZ CSAPAT:
Szedojkina – MANAGAROVA 4, A. VJAHIREVA 7 (3), DMITRIJEVA 3 (1), Szeny 2, Bobrovnyikova 1, Kuznyecova. Csere: Kalinyina (kapus), Iljina 3 (1), Gorskova 4, Makejeva 1, Fomina 2, Szkorobogatcsenko 2, V. Nyikityina. Szövetségi kapitány: Alekszej Alekszejev
MAGYARORSZÁG: Janurik – Kovács Anett 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5, Tomori, Tóvizi, KOVACSICS 5, Schatzl Nadine 1. Csere: SZIKORA (kapus), Klujber 5 (2), Helembai F. 1, Szucsánszki 1, Kiss N., Háfra N. 2, Vámos P. 1, Csiszár-Szekeres. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6 perc: 3–3. 11. p.: 4–6. 14. p.: 8–6. 25. p.: 13–9. 35. p.: 14–15. 45. p.: 20–16. 53. p.: 23–21. 56. p.: 25–23
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2

KORÁBBAN
Szerbia–Kazahsztán 42–30
(23–16)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Orosz csapat 3 3

91–73 6
2. Magyarország 3 2
1 100–71 4
3. Szerbia 3 1
2 89–90 2
4. Kazahsztán 3

3 75–121 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik