Női kézi NB I: visszatért a szerb átlövő Békéscsabára

Vágólapra másolva!
2022.06.14. 12:08
null
Marija Agbaba visszatért Békéscsabára (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe, archív)
A K&H női kézilabdaligába egy idény után visszajutó Békéscsabai ENKSE hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszatér a csapathoz a Vasastól a szerb jobbátlövő, Marija Agbaba.

Marija Agbaba először a 2016–17-es idényben igazolt Magyarországra, amikor a Siófok szerződtette, majd fehérorosz kitérővel (HK Gomel) tért vissza a 2018–19-es kiírásra a Békéscsabához, ahonnan viszont egy idénnyel később hazatért a szerb ZORK Jagodinához. Újabb egy évvel később Szombathelyre igazolt, míg a 2021–22-es idényre való felkészülést már az NB I-ben újonc Vasasnál kezdte meg, de az angyalföldiekkel búcsúzott az élvonaltól.

Marija Agbaba eddig 105 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben és a Magyar Kupában, és ezeken 237 gólt szerzett.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek abba a klubba, amelyben már korábban játszottam. Szép emlékeim vannak Békéscsabáról, ismerem a várost, a csapattársaimat, jó, hogy újra együtt játszhatok majd velük! Szerintem nagyon jó kis csapat leszünk. Alig várom, hogy elkezdődjön a munka, nagyon motivált vagyok. Úgy gondolom, hogy egy jó felkészülést követően sikeres szezonunk lesz” – mondta a klub honlapjának a szerb átlövő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik