Női kézi: két mosonmagyaróvári játékos is a Siófokban folytatja

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 09:45
null
Herczeg Lili 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyert a magyar korosztályos válogatott tagjaként (Fotó: Török Attila, archív)
A Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának junior Európa-bajnok kapusa, Herczeg Lili, valamint Sirián Szederke is a Siófokban folytatja a pályafutását a nyártól – számolt be róla a Balaton-parti klub a hivatalos honlapján.


„A nyáron lejár a két és fél éves szerződésem a Mosonmagyaróvárral, és úgy döntöttem, hogy váltok. Az elmúlt hetekben megkeresett a Siófok és olyan ajánlatot tett, amelyet szakmai és anyagi szempontból sem lehetett visszautasítani – idézi Herczeg Lilit az óvári klub honlapja. – Sokat tanultam Szemerey Zsófitól is, akit soha nem vetélytársnak, sőt szinte már a nővéremnek tekintek. Egy kézilabdacsapatnak szüksége van két, sőt talán három jó kapusra, tehát nem a versenyhelyzet miatt távozom. Siófokon teljesen új csapat épül, amelyben nekem és Csapó Kincsőnek nagy feladat, komoly kihívás lesz a távozó Szikora Melinda pótlása.”

A 20 esztendős, junior Európa-bajnok kapus helyére a békéscsabai Mistina Kitty érkezik az Óvárhoz, aki a 2013–2014-es idényben már volt az MKC játékosa. A 25 éves kapuvédő 2023-ig szóló szerződést írt alá Mosonmagyaróváron.

Mistina Kitty (középen) nyártól újra Mosonmagyaróváron véd (Fotó: mkcse.hu)
Mistina Kitty (középen) nyártól újra Mosonmagyaróváron véd (Fotó: mkcse.hu)

Herczeg mellett Sirián Szederke is Siófokra igazol a Mosonmagyaróvártól. A 26 éves beálló tagja volt a 2013-ban és 2014-ben is BL-győztes Győri ETO-nak, majd Debrecenben és Dunaújvárosban játszott, mielőtt 2020-ban az Óvárhoz szerződött. Siófokon a horvát válogatott Katarina Jeziccsel alkotják majd a beállókettőst.

„​Danyi Gábor Győrben és az utánpótlás-válogatottaknál is volt edzőm. Ő keresett meg, jól ismerjük egymást, ez volt az egyik fő motiváció – mondta Sirián a siofokkc.hu-n.A másik a személyes fejlődés lehetősége, hiszen úgy érzem, még nem hoztam ki magamból mindent. Látva a koncepciót, a célt és az elképzelést, úgy éreztem, Siófokon minden adott ahhoz, hogy ezt megtegyem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik