Női kézi: Minden adva van, hogy jó munkát végezzünk – Hársfalvi

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 09:24
null
A Győrrel korábban Bajnokok Ligáját is nyerő Hársfalvi Júlia úgy érzi, nem lesz nehéz dolga a beilleszkedéssel (Fotó: fradi.hu)
Augusztus közepéig a szintén első osztályú MTK-val közösen gyakorolnak a következő idényre a zöld-fehérek.

 

Miközben a magyar női kézilabda-válogatott tagjai már a helyszínen az utolsó „simításokat” végzik a vasárnapi, tokiói olimpiai rajt előtt, a hazai klubélet sem állt le, sőt. A női élvonal együttesei sorban kezdik el a felkészülést a következő idényre, a bajnoki címvédő Ferencvárosnál is beindult a munka ezen a héten. Az idei alapozás azonban sok szempontból is különleges a fővárosiaknál: a vezetőedző, egyben szövetségi kapitány Elek Gábor és a játékoskeretből Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó, Kisfaludy Anett, Bíró Blanka, Márton Gréta, Klujber Katrin és Janurik Kinga a magyar, míg Angela Malestein a világbajnoki címvédő holland nemzeti csapattal készül Japánban az ötkarikás rajtra. A zöld-fehér keret többi tagja – a három német légiós, Alicia Stolle, Emily Bölk, Julia Behnke, az új igazolás Hársfalvi Júlia, Csiszár-Szekeres Klára, Kovács Anett és Tóth Nikolett – az egyéni edzések után hétfőn kezdte el a közös felkészülést.

„Elég szokatlan és furcsa, hogy egyelőre csak kis csoportokban dolgozunk, viszont mivel délután az MTK-val közös edzéseink vannak, ezért »rendes« tréningeken készülünk, szóval nem lesz ilyen szempontból lemaradásunk –  mondta Hársfalvi Júlia, aki a Siófoknál töltött két idény után igazolt a ferencvárosiakhoz.   – Mindenki alkalmazkodik a körülményekhez, ráadásul pozitívum, hogy a csapat nagy része az olimpiai tornán vesz részt és szurkolhatunk nekik.”

A 24 éves, a Győrrel 2017-ben Bajnokok Ligáját nyerő balszélső nem érzi, hogy teljesen idegen környezetbe csöppent volna, hiszen mindenkit ismer az új csapattársak közül, és ez könnyebbséget jelent neki.

„Nem lesz nehéz beilleszkednem, vannak játékosok, akiket korábbról, a válogatottból ismerek, Julia Behnkével pedig Metzingenben csapattársak voltunk –  folytatta Hársfalvi.    – Mindenki szimpatikus, segítőkész és kedves, pozitív a közeg, úgyhogy egyáltalán nem érzem azt, hogy idegen lenne a légkör. Profik a körülmények, minden adva van ahhoz, hogy jól érezzem magam és jó munkát végezhessek. Fizikailag rendben vagyunk, mert egyéni edzéstervet is kaptunk az előző hetekre, de a felkészülés lényegi része most következik, szóval biztosan kemény lesz a következő időszak.”

Az FTC klubhonlapjának beszámolója szerint augusztus közepéig a foghíjas keret a partnercsapat, szintén élvonalbeli MTK-val közösen, a kék-fehérek vezetőedzője, Golovin Vlagyimir, valamint a ferencvárosi kapusedző, Duleba Norbert szakmai felügyelete mellett edz és vesz részt felkészülési mérkőzéseken, kétszer a Debrecen és egyszer a Kisvárda ellen. A teljes keretnek tartott első tréningre augusztus 16-án kerülhet sor a BL-résztvevő népligetieknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik