R. B. 2020.02.20 12:32 Frissítve: 2020.02.20 13:11

Női kézi: megvan, hol folytatja a nyártól a Siófok vezetőedzője

Igaznak bizonyult a korábbi sajtóhír, Tor Odvar Moen, a Siófok női kézilabdacsapatának norvég vezetőedzője a következő idénytől a Molde trénere lesz – erősítette meg a Balaton-parti együttes.

Tor Odvar Moen (balra) távozik Siófokról, utódja Bent Dahl (jobbra) lesz (Fotó: Török Attila)

 

Mint ismert, az 55 esztendős szakember – aki 2018-ban lett a Siófok edzője – a mostani idény után hazatér, közös megegyezéssel távozik a magyar klubtól. A Siófokkal EHF-kupa-győztes Moen a Molde irányítását veszi át.

„Amikor úgy döntöttem, hogy hazamegyek Norvégiába, annak személyes okai voltak, de mindenképpen a női kézilabdában szerettem volna maradni – idézi Tor Odvar Moent a siofokkc.hu. – Norvégiában két-három olyan klub van, amely ambiciózus. A Molde az egyik ilyen. Csak olyan lehetőség jöhetett szóba, amelyben van kihívás, vannak célok. Molde nincs közel a szülővárosomhoz, de nagyon jó a közlekedés és pillanatok alatt otthon tudok lenni, ha szükséges. Számomra nagyon fontos, hogy néhány évig közel tudjak lenni a családomhoz. Nyáron kezdem el a munkát. Norvégiában nem tudunk financiálisan versenyezni az európai topklubokkal, így a koncepció, a feladat és a célok is más jellegűek lesznek, mint Siófokon. Fiatal tehetségekkel fogunk dolgozni kiegészülve egy-két tapasztalt játékossal. Most nagyon élvezem a munkát a Siófok KC-nál, és csak a jelenlegi feladatokra szeretnék koncentrálni. A következő három hónapban nagy dolgokat érhetünk el abban az esetben, ha továbbra is ilyen keményen dolgozunk. Szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak, és elérni azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Mindig kizárólag a következő mérkőzéssel foglalkozunk, és ez így is marad az idény végéig.” 

Moen utódja a szintén norvég Bent Dahl lesz Siófokon, aki a 2018–2019-es idény közben Moen kérésére csatlakozott a Balaton-parti gárda stábjához.

2021.12.01 23:00:54

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azóta tudom, hogy női kézilabdában verseny közben lakodalmat ülni, temetni, ítéletet hozni és hirdetni a könnyelműségnél is több. Ostobaság. Mert az eddigi tizenhárom vb, amelyen jártam, mindegyike a hullámvasutat idézte, legfeljebb a pálya vonalvezetése, a magasságok, a mélységek voltak mások.

2021.12.01 22:48:16

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Esetük a mentális felkészülés fontosságát igazolja.

2021.12.01 20:07:01

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ellepte a hó a várost, de a magyar csapat bent a csarnokban csúszott el: négy góllal nyert az Aalborg.

2021.11.28 15:00:09

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Golovin Vlagyimir válogatottja egy góllal kapott ki az olimpiai bajnok ellen, Párizsban.