Női kézi: megvan, hol folytatja a nyártól a Siófok vezetőedzője

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 12:32
null
Tor Odvar Moen (balra) távozik Siófokról, utódja Bent Dahl (jobbra) lesz (Fotó: Török Attila)
Igaznak bizonyult a korábbi sajtóhír, Tor Odvar Moen, a Siófok női kézilabdacsapatának norvég vezetőedzője a következő idénytől a Molde trénere lesz – erősítette meg a Balaton-parti együttes.

Mint ismert, az 55 esztendős szakember – aki 2018-ban lett a Siófok edzője – a mostani idény után hazatér, közös megegyezéssel távozik a magyar klubtól. A Siófokkal EHF-kupa-győztes Moen a Molde irányítását veszi át.

„Amikor úgy döntöttem, hogy hazamegyek Norvégiába, annak személyes okai voltak, de mindenképpen a női kézilabdában szerettem volna maradni – idézi Tor Odvar Moent a siofokkc.hu. – Norvégiában két-három olyan klub van, amely ambiciózus. A Molde az egyik ilyen. Csak olyan lehetőség jöhetett szóba, amelyben van kihívás, vannak célok. Molde nincs közel a szülővárosomhoz, de nagyon jó a közlekedés és pillanatok alatt otthon tudok lenni, ha szükséges. Számomra nagyon fontos, hogy néhány évig közel tudjak lenni a családomhoz. Nyáron kezdem el a munkát. Norvégiában nem tudunk financiálisan versenyezni az európai topklubokkal, így a koncepció, a feladat és a célok is más jellegűek lesznek, mint Siófokon. Fiatal tehetségekkel fogunk dolgozni kiegészülve egy-két tapasztalt játékossal. Most nagyon élvezem a munkát a Siófok KC-nál, és csak a jelenlegi feladatokra szeretnék koncentrálni. A következő három hónapban nagy dolgokat érhetünk el abban az esetben, ha továbbra is ilyen keményen dolgozunk. Szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak, és elérni azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Mindig kizárólag a következő mérkőzéssel foglalkozunk, és ez így is marad az idény végéig.”

Moen utódja a szintén norvég Bent Dahl lesz Siófokon, aki a 2018–2019-es idény közben Moen kérésére csatlakozott a Balaton-parti gárda stábjához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik