V. Á. 2022.05.23 20:32 Frissítve: 2022.05.23 20:44

Női kézilabda: megszűnik a felnőttcsapat Csurgón

A Csurgói NKC elnöksége úgy döntött, a következő idényben nem versenyezteti a felnőttcsapatot, s a közeljövőben sem kíván ebben a korosztályban indulni – írja a csurgo.hu. A somogyi egylet a női kézilabda NB I/B alsóházában a 4. helyen végzett a 2021–2022-es évadban.

Szászfalvi Bence, a Csurgói NKC ügyvezető elnöke (Fotó: csurgo.hu)


„Szeretném itt megragadni az alkalmat és bejelenteni, hogy klubunk elnöksége úgy döntött: a következő idényben a felnőttcsapatot nem versenyeztetjük, a közeljövőben nem kívánunk felnőtt korosztályban indulni. Akik közelről követték az elmúlt tíz évet, tudják milyen nehéz és rögös utat jártunk be néhány kollégámmal, azért, hogy a csurgói női kézilabda újra felkerülhessen a kézilabda országos térképére. Számtalan hétvégét, hajnalokig tartó agyalást, beszélgetést, szervezést és óriási anyagi erőforrást emésztett fel e nemes cél. Örülök és büszke vagyok arra, hogy együtt ezt végig csináltuk, és boldog vagyok, hogy ez sikerült. Klubunk elérte a maximális eredményt, melyet a játékospiaci helyzet, versenyeztetési és földrajzi körülmények lehetővé tettek egy Csurgó szintű kisvárosnak. Persze minden relatív, attól függ, honnan nézzük. Ha azt nézzük, hogy a negyedosztály közepéről indultunk, és elértük, hogy öt helyezésre legyünk a sokak szerint a világ egyik legerősebb női kézilabda-bajnokságától, akkor azt mondhatjuk talán, hogy ez komoly teljesítmény”
– mondta el a Csurgói NKC ügyvezető elnöke, Szászfalvi Bence a város honlapján.

Szászfalvi a felnőttcsapat megszűnésének egyik fő okaként a minőségi játékosok hiányát jelölte meg.

„A tizenhárom-tizenöt fős játékoskeretünkből csak egy játékos saját, csurgói nevelés, a többi játékost – divatosan kifejezve – Csurgóra kellett importálnunk. Nekik sokszor két-háromszoros juttatást kellett adnunk, mint amit más klubok kínáltak, hogy eljöjjenek Csurgóra játszani. Ha nem kínálunk ennyit, akkor nincs elég játékosunk. Így sem voltunk annyian, ami a még minőségibb szakmai munkához szükséges lett volna. Menedzsereknek többmilliós összegeket kellett kifizetnünk idényenként, hogy évi öt-hat játékos hozzánk jöjjön, ne más klubhoz. Ha nem fizetjük ki ezeket az NB I/B-ben meglepő összegeket, akkor nem ide igazolnak, és akkor nem vagyunk elegen. Ezen túl a lakást és étkeztetést is biztosítanunk kellett, ami tizenkettő-tizennégy főnél nagyon sokba került.”

„Fontos hangsúlyoznom: nem a klubunk szűnik meg (...) Klubunk él és virul, működik tovább, és azon dolgozunk, hogy sikerüljön magyar válogatott és NB I-es kézilabdázókat felnevelni Magyarországnak.”

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.