Női kézilabda: kínai klubcsapat az orosz bajnokságban

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 19:17
null
Szergej Siskarjov (Fotó: Wikipedia)
A következő évadban egy kínai csapat is csatlakozik az orosz női kézilabda-bajnokság élvonalához.

 

Szergej Siskarjov, az orosz szövetség elnöke elmondta, hogy a csapat Moszkvában játssza hazai mérkőzéseit és kizárólag kínai játékosokból áll.

Az orosz sport nemzetközileg elszigetelődött annak nyomán, hogy február 24-én – négy nappal a pekingi téli olimpia befejezését követően – Moszkva megindította háborúját Ukrajna ellen. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szorgalmazása nyomán számos sportágban elvették a szereplési lehetőséget az orosz válogatottaktól és klubcsapatoktól, így a Nemzetközi Kézilabda-szövetség is kitiltotta az ország együtteseit a sportági világversenyekről, klubtornákról egyaránt.

Kína nem csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, és a kétoldalú sportkapcsolatokban is a viszony szorosabbá tételét határozták el a felek. Kézilabdában a mostani bejelentés előtt, a hónap elején Siskarjov azt közölte, hogy a 2029-es vagy 2031-es női világbajnokság közös megpályázásáról tárgyalt Vang Taóval, a kínai szövetség vezetőjével.

A kínaiak európai szereplése nem példa nélküli a sportágban, ugyanis a Pekingi Sportegyetem férficsapata a 2019–2020-as idényben a SEHA-ligában szerepelt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik