B. O. B.
N. R.
2023.03.24 09:27 Frissítve: 2023.03.24 12:26

Női kézi: Kari Brattset élvezi, hogy anyaként sportolhat

A múlt héten visszatért gyermeke születése után a Győri Audi ETO KC soraiba Kari Brattset, akinek napról napra javul a formája, s reméli, sokat tud még segíteni együttesének ebben az évadban is.

Kari Brattsetnek napról napra javul a formája (Fotó: AFP)

– Hogy élte meg azt az időszakot, amikor a gyermekét várta, és nem a kézilabda volt az első az életében?
– Egyszerre volt csodálatos és nehéz periódus – válaszolta Kari Brattset, aki a múlt héten, a NEKA elleni bajnokin tért vissza a szülés után a győri csapatba. – Hozzászoktam, hogy mindig a kézilabda van a középpontban, aztán hirtelen nem üzhettem tovább a sportot, ami a szenvedélyem is egyben. Nehéz volt, hogy nem élhettem meg az előző évad végét a csapattal, ugyanakkor ennél nem lehetett jobb indok, hogy felhagyjak egy időre a kézilabdázással. Nagyon élveztem a több együtt töltött időt a családommal, végre utazhattam a férjemmel, és sok olyat csináltunk, amire máskor nem volt lehetőségünk.

– Hogyan tudja összeegyeztetni az anyaságot a profi sporttal?

– Imádom, hogy Nils édesanyja lehetek, nagyon édes kisfiú, óriási öröm, hogy ő a gyermekünk. A korábbi életemhez képest annyi a különbség, hogy kevesebbet tudok aludni, regenerálódni, hiszen még mindig szoptatok. De ez is hétről hétre könnyebb lesz, a férjem pedig csodálatos, mindent megtesz, hogy a lehető legtöbbet pihenjek. Szóval nagyszerű érzés sportolónak és anyának lenni egy­idejűleg.

– Mikor kezdett el a csapattal edzeni?
– Január elején kezdtem el tréningezni, de medencefájdalmaim voltak, így csak februárban csatlakozhattam a csapathoz. Azóta lépésről lépésre haladtam a visszatérés felé.

–Befolyásolja a játékát, ha a kisfia ott lesz a lelátón?
Biztosan kihozza majd a férjem egy-egy hazai meccsünkre, de nem gondolom, hogy ez hatással lesz a játékomra. Tudom, hogy a férjem vigyáz rá, és amikor a lelátón ülnek, nem fogom látni vagy hallani őket.

– Hogy érzi, milyen formában van?
– Köszönöm, minden rendben, örülök, hogy újra a lányok között lehetek és játszhatok. Persze a formám még nem olyan, mint a szülés előtt volt, az érzéseim ezzel kapcsolatban pedig edzésről edzésre változnak. Van, amikor minden csodálatos, máskor pedig úgy gondolom, hosszú út áll még előttem. Összességében fejlődöm, és remélem, a lehető leghamarabb a csapat segítségére lehetek.

– A NEKA ellen tért vissza a múlt héten két góllal. Milyen volt újra bajnokit játszani?
– Nagyon izgultam a mérkőzés előtt, hiszen sosem hagytam még ki ennyit a pályafutásom során. Próbáltam higgadt maradni, de amikor a szurkolók kiabálták a nevemet, nem tudtam nem mosolyogni... Nem ez volt a legjobb meccsünk, nekem is fejlődnöm kell még, de kezdésnek nem rossz.

– Beszéljünk egy kicsit a jövőről. Milyen lehetőségei vannak az együttesnek, van esély a triplázásra?
– Hiszek a csapatban és abban, hogy képesek vagyunk mindent megnyerni. Győri mezben mindig nagy elvárással találkozom, amit imádok. Mindent megteszünk, hogy minden sorozatban visszatérjünk a csúcsra.

2023.06.08 22:38:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.

2023.06.04 12:22:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Vipers megismételte a Győr bravúrját, és egymás után harmadszor is aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

2023.06.04 12:03:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül kezdett a magyar csapat, Toft zseniálisan védett, és bár a végén izgulni kellett, megérdemelt a harmadik hely.