Női kézi: „Ez nem igazságos” – Pena a Facebookon üzent

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 09:21
null
Nerea Pena nem érzi igazságosnak a magyar szövetség döntését (Fotó: Török Attila)
Két siófoki játékos, Nerea Pena és Szikora Melinda is reagált a Facebookon a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) csütörtöki határozatára, mely szerint a szervezet a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel befejezettnek nyilvánítja az égisze alá tartozó összes bajnokságot. A döntés hátrányosan érintheti a női NB I-ben második helyen álló Siófokot, amely megdöbbenéssel fogadta az MKSZ határozatát.

„Nem gondoltam, hogy ilyen videót fogok készíteni, de úgy érzem, hogy kell – kezdte Nerea Pena a Facebookra feltöltött videoüzenetét. – Nagyon örülök, hogy a szövetség lemondta a bajnokságot, mert mindig is az egészség volt az első. Ez a döntés nemcsak a játékosoknak jó, hanem a kluboknak és a szurkolóknak is. Ugyanakkor nagyon szomorú is vagyok, mert ez a döntés egyáltalán nem volt igazságos számunkra. Nem fair kidobni hét-nyolc hónap munkát a kukába. Nagyon sokat harcoltunk ebben az idényben. Nagyon meglepett a szövetség döntése, nem tartom igazságosnak.”

A spanyol válogatott irányító megjegyezte, reményei szerint a Siófok szabadkártyásként ott lehet majd a Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírásának mezőnyében.

A magyar szövetség döntése mellett a Siófok kapusa, Szikora Melinda sem ment el szó nélkül.

„(…) Szavakkal borzasztó nehéz leírni, hogy milyen érzések keringenek most bennem, hiszen úgy tűnik, minden erőfeszítés hiábavaló volt. Egy viszont fix: idén megtapasztaltuk, milyen is nagy csatákat nyerni, ebből építkezve fogunk a következő szezonban pályára lépni, és ha még ennél is többre lesz szükség, akkor még eredményesebben harcolni a céljainkért” – írta közösségi oldalán a 31 éves kapus, aki a bejegyzése végére jelzésértékűen beszúrt egy ezüstérmet ábrázoló emotikont.

A szövetség döntésével kapcsolatban péntek délután Tomori Zsuzsanna is megszólalt a Siófok hivatalos honlapján.

„Az elmúlt időszak történései teljesen valószerűtlenek. A koronavírus-járvány okozta leállás és ennek következményei alap helyzetben is komoly gazdasági problémát okoztak a sportszervezeteknek, és ezután még jön egy olyan döntés az MKSZ részéről, amely teljesen megsemmisíti az eddig elvégzett munkánkat, sikereinket” – olvasható Tomori nyilatkozata a siofokkc.hu-n.

„Az MKSZ által hozott döntés egyszerűen érthetetlen számomra. Lejátszottuk a bajnokság hetven százalékát, és most azt mondják, hogy az elmúlt tíz hónap meg sem történt. Ezt sportolóként nagyon nehéz feldolgozni, és még nehezebb elfogadni. A teljesítmény kellene, hogy a döntő legyen, a pályán elért eredmény. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük volna a szabadkártyát a Bajnokok Ligájában való indulásra, nagyon keményen megdolgoztunk érte” – tette hozzá a magyar válogatott átlövő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik