Női kézi El: végig vezetett, legyőzte a Zvenyigorodot a Vác

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 15:52
null
Oroszországban nyert a Vác (Fotó: Török Attila – archív)
A Váci NKSE idegenben 33–29-re legyőzte az orosz Zvezda Zvenyigorodot a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

 

A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező vendégek közül Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott.

Az oroszoknak tíz perc után időt kellett kérniük, mert a Vác támadásban és védekezésben is jobban kezdett, így 6–3-ra ellépett ellenfelétől. A viszontagságos utazás fáradalmai a folytatásban sem látszottak a magyarokon, akik összeszedetten kézilabdáztak, és tovább növelték előnyüket. A váciak Kácsor Gréta és Diószegi Nikolett vezérletével már nyolc találattal is vezettek, ám a Zvezda egy 4–1-es sorozattal fejezte be az első félidőt.

A felkészületlennek tűnő hazaiak sokáig a második félidőben sem tudtak négy gólnál közelebb kerülni ellenfelükhöz, mert a jól védekező magyarok a gyors ellentámadások végén rendre betaláltak, így magabiztosan őrizték előnyüket. A hajrában mindkét kapu előtt több hiba csúszott a vendégek játékába, ezt a Zvezda két 3–0-s sorozattal kihasználta, de az egyenlítésre nem volt esélye.

A mezőny legeredményesebb játékosa Diószegi Nikolett volt, aki tíz lövésből kilenc gólt dobott, Kácsor Gréta pedig 12 kísérletből nyolcszor talált be.

Az első csoportmeccsén döntetlent játszó Siófok KC vasárnap a francia Fleury Loiret vendége lesz, az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Vác pedig jövő szombaton a dán Herning-Ikastot fogadja.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

GK ZVEZDA (orosz)–VÁCI NKSE 29–33 (12–17)
Csehov, zárt kapuk mögött. V: Kaludjerovics, Vujacsics (montenegróiak)
ZVEZDA:
Kirikiasz – MURZALIJEVA 5 (1), Antonova 1, Csernova 3, Djacseko 2, Jegorova 1, Oszipova 1. Csere: Tyihanova (kapus), Vertuskova 1, NYIKOLAJEVA 5, SZOBINA 4, Geraszimova 5 (2), Szinyelnyikova 1. Edző: Alekszej Gumjanov
VÁC: BUKOVSZKY – DIÓSZEGI 9, Hámori 3, LAKATOS R. 5, Helembai F. 2, KÁCSOR 8, RADOSZAVLJEVICS 4. Csere: Bálint A. (kapus), Szabó Laura 1 (1), Szeberényi, Aron, Szondi 1. Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–3. 13. p.: 3–9. 17. p.: 5–12. 24. p.: 8–16. 35. p.: 14–20. 42. p.: 18–22. 47. p.: 19–26. 50. p.: 23–27. 54. p.: 25–30. 57. p.: 28–30
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagyon jól elkaptuk az elejét, a kiváló kezdéssel és a helyenként taktikus és tetszetős játékunkkal mindent megalapoztunk. Ezt követően hullámzóbbá vált a teljesítményünk, a hajrára talán el is fáradtunk viszont a szívünk vitt előre minket és a második félidő végén a sorsdöntő szituációkban, támadásban és védekezésben a kulcsembereink lendíteni tudtak a csapaton. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy hosszú utazás után ilyen jól teljesítettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik