Női kézi El: remek debütálás, magabiztosan nyert az Óvár

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 15:33
A Mosonmagyaróvár 38–30-ra legyőzte a francia Besancont a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, Győrben.
Pásztor Noémi hibátlanul célzott (Fotó: Török Attila)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Pásztor Noémi hibátlanul célzott (Fotó: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Nagyon összeszedetten kezdte fennállása első nemzetközi kupameccsét a Mosonmagyaróvár, amely 12 perc játék után 7–4-re vezetett a francia bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló, tíz forduló után hat győzelmet és négy vereséget számláló Besancon ellen. A mérkőzés eddigi szakaszáig csak Tóth Gabriella (4 gól) és Pásztor Noémi (3) volt eredményes hazai részről.

A francia csapat az időkérés után felzárkózott ugyan egy találatra (11–10), de azt nem lehet mondani, hogy sikerült volna kizökkentenie a ritmusból Gyurka János tanítványait, akik az első félidő végén futott 9–3-as szériájukkal hétgólos előnyre tettek szert a szünetre (20–13).

A fordulás után az Óvár magabiztosan őrizte előnyét, nem forgott veszélyben a győzelme, a Besancon négy találatnál közelebb nem tudott kerülni az NB I negyedik helyezettjéhez.

Pásztor Noémi végül hét, Tóth Gabriella pedig hat góllal zárta a mérkőzést, míg a kapuban Szemerey Zsófi tizenegy védést mutatott be (38–30).

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁRI KC–ES BESANCON FÉMININ (francia) 38–30 (20–13)
Győr, Audi Aréna,
1000 néző. V: Bytyqi, Kasapi (koszovóiak)
MOSONMAGYARÓVÁR: SZEMEREY – Kojics 4, LANCZ 3, PÁSZTOR N. 7, TÓTH G. 6, Tóth Eszter 3, Stranigg 4 (3). Csere: Mistina K. (kapus), KOVÁCS P. 4, Török L., Hajtai 3, Aszanin 3, Mihály P. 1. Edző: Gyurka János
BESANCON: Frank – Granier 4, Nosek 2, ROBERT 5, A. DEMBÉLÉ 5, Faure, Aoustin 3. Csere: Bonnet (kapus), FRECON 4, Zazai 4 (3), Tshimanga, Rosiak, C. Mairot 3, Cuenot. Edző: Sébastien Mizoule
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–1. 7. p.: 2–3. 12. p.: 7–5. 16. p.: 10–7. 20. p.: 13–11. 24. p.: 16–12. 35. p.: 21–16. 41. p.: 25 –20. 45. p.: 26–22. 55. p.: 36–28
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Gyurka János:
– A Besancon rendkívül kellemetlen ellenfél, kiváló csapat, gyors kézilabdát játszik és remekül használja ki az egy az egy elleni szituációkat. A célunk tehát az volt, hogy hatvan percig bírjuk a tempót és koncentráltan kézilabdázzunk. Elsősorban tehát azért jár az elismerés a csapatomnak, hogy meg tudta valósítani azt, amit megbeszéltünk és elterveztünk. Minden csapatrészben voltak meghatározó teljesítmények, nagyszerű kapusteljesítményt, határozott védekezést, erőteljes támadójátékot mutattunk, ami nagyon értékes győzelmet eredményezett.
Sébastien Mizoule: – Színvonalas, jó mérkőzést játszottunk. Védekezésben sok volt a hiba, amit a kapott góljaink száma is mutat. Természetesen számítottunk arra, hogy egy magyar csapat ellen figyelni kell a közeli és távoli zónákra, a jelentős fizikai terhelésre. Az MKC be is bizonyította, hogy nagyon jó csapat, amely a francia bajnokságban is az élmezőnyhöz tartozna. Nekünk pedig javulnunk kell a folytatásban, ha ebben a sorozatban sikeresek akarunk lenni.

Sola (norvég)–Lokotiva Zagreb (horvát) – elhalasztva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik