Női kézi El: a DVSC ügyvezetője felháborítónak tartja az EHF versenyrendszerét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 13:02
null
Ábrók Zsolt felháborítónak tartja, hogy nem egyidőben rendezték a továbbjutásról döntő két mérkőzést (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
Mint arról beszámoltunk, a DVSC Schaeffler hazai pályán 32–31-re legyőzte a horvát Podravka Vegetát a női kézilabda Európa-liga C-csoportjának 6., utolsó fordulójában, de már a mérkőzés kezdése előtt kiderült, hogy a hajdúságiak nem juthatnak tovább a kvartettből, mert a négyes másik, korábbi meccsén a norvég Sola hazai pályán két góllal kikapott a dán Nyköbing Falstertől. A cívisvárosi klub honlapján Ábrók Zsolttal, a DVSC-t működtető gazdasági társaság ügyvezetőjével értékelte az El-csoportkört.

A klubvezetőség úgy kalkulált, nyolc ponttal tovább lehet jutni a negyeddöntőbe, de Ábrók Zsoltot borzasztóan frusztálta, hogy a DVSC négy győzelme ellenére nem lesz ott a legjobb nyolc között.

„Úgy tűnik, a mi klubunkba determinálva van, hogy a nemzetközi porondon vagy gólkülönbséggel bukunk el, vagy nyerünk, akár kupát. Csalódottak vagyunk, mert nem azért dolgoztunk, küzdöttünk, hogy így kelljen elbúcsúzni!” – mondta a DVSC ügyvezetője.

„Felháborító, hogy egy ilyen szituációban az EHF versenyrendszere szerint nem egy időben kezdődik a záró forduló továbbjutásról döntő két mérkőzése. Ennek lett a következménye, hogy játékosaink úgy léptek pályára, hogy tudták, már nem juthatnak tovább, ez pedig hatalmas lelki teher volt, látni kellett volna az arcokat a vasárnapi meccs előtt. Ennek ellenére végig küzdöttek és meg is nyerték a mérkőzést, ami szintén a csapat tartásáról ad tanúbizonyságot. Úgy gondolom, a fair play szellemében ennek a két mérkőzésnek egy időben kellett volna kezdődnie! Mindezt jeleztük is az európai szövetség felé!” – hangsúlyozta Ábrók Zsolt, megjegyezve, már a sorsolás pillanatában tudták, hogy kiegyensúlyozott csoportba kerültek, de hazai pályán mind a három meccsüket szerették volna megnyerni, az előző kiírásban még Bajnokok Ligája-szereplő Podravkát pedig Horvátországban is legyőzték.

„Ebben az idényben hét csapat szerzett a csoportkörben nyolc vagy több pontot, ebből sajnos három a mi csoportunkban szerepelt. Az a csapat, amelyik hatból négy meccset megnyer, annak ott a helye a legjobb nyolc között, ezért joggal lehetünk büszkék a lányok teljesítményére, és bár búcsúztunk, emelt fővel tehettük mindezt” – tette hozzá az ügyvezető, akit bánt a dánok elleni idegenbeli mérkőzés, melyen 34–22-re kaptak ki a debrecenciek.

Ábrók Zsolt hangsúlyozta, az érzelmek leülepedése után reméli, hogy mindenki objektívan értékel, hiszen a csapat bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, a bajnokságban pedig a bronzérmet szerezné meg.

NŐI KÉZILABDA
EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR
C-CSOPORT
6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Sola (norvég)–Nyköbing Falster (dán) 26–28 (16–17)
DVSC SCHAEFFLER–Podravka Vegeta (horvát) 32–31 (19–15)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Nyköbing Falster (dán) 6 4 2 172–151 +21 8
2. Sola HK (norvég) 6 4 2 171–156 +15 8
3. Debreceni VSC 6 4 2 158–163 –5 8
4. Podravka Koprivnica (horvát) 6 6 150–181 –31 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik