Női kézi EHF-kupa: kiütés! Az Érd meglepte otthon a dán éllovast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.08. 17:31
null
A második félidőben robbantott az Érd, nyolcgólos előnyből várhatja a visszavágót (Fotó: Hegedüs Gábor)
A női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Érd hazai pályán 28–20-ra legyőzte a dán Esbjerget, így jelentős előnyből várhatja a március 15-i visszavágót.

Kellemesebb ellenfelet is el lehet képzelni, mint a dán bajnoki listavezető és az EHF-kupa legutóbbi döntőse, de a negyeddöntőben a sorsolás szeszélye az Esbjerget sodorta az Érd útjába.

„Nem szerencsés, hogy itthon kezdjük a párharcot, de a célunk a továbbjutás, hazai pályán nyernünk kell” – mondta a találkozó előtt Szekeres Klára, az Érd átlövője.

Nem várt tehát könnyű feladat az NB I-es tabella negyedik helyét elfoglaló, legutóbb a bajnokságban a Győri ETO-tól vereséget szenvedő csapatra, ám az Érd az első félidőben a lelkes közönség előtt tartani tudta dán riválisa tempóját. Az első negyedórát követően 5–5-öt mutatott az eredményjelző.

Az álmos kezdés után aztán átmenetileg magasabb sebességfokozatba kapcsolt az Esbjerg, amely egy szempillantás alatt el is húzott két góllal. Az Érd azonban nem adta könnyen magát, Pálos-Bognár Barbara löketeivel felzárkózott, sőt, a szünetre már egygólos hazai előnnyel vonultak a felek.

A második játékrészre felpörögtek a narancs-feketék és Klivinyi Kinga, valamint Katarina Krpezs vezetésével gyorsan meglógott három góllal az Érd, amely könnyen lehet, hogy hosszú időre elveszítette Szara Vukcsevicset: a montenegrói beállós a combjához kapott és összeesett, ezt követően pedig már nem tudta folytatni a játékot.

A folytatásban sem találták az ellenszert a pörgős érdi játékra a dánok, akik teljesen szétestek, és a második harminc percben csupán hét gólt tudtak dobni – köszönhetően többek közt Janurik Kinga elképesztő teljesítményének a kapuban.

Kisebb meglepetésre így kiütéses siker lett a vége, az Érd 28–20-ra legyőzte az Esbjerget a negyeddöntő első meccsén, így kitűnő helyzetből várhatja a március 15-i visszavágót.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ. 1. MÉRKŐZÉS

ÉRD–Team Esbjerg (dán) 28–20 (14–13)
Érd, 1500 néző. Vezette: Bolic, Hurich (osztrákok)
ÉRD: JANURIK, Schatzl 5(2), KLIVINIYI 5, Szekeres, Kisfaludy 1, Kovács Anna 4, KRPEZS 8(5). Csere: Oguntoye, Gridnyeva, (kapusok), Signaté, Vukcsevics, PÁLOS-BOGNÁR 4, Kosztjukova 1. Edző: Szabó Edina
ESBJERG: SANDO, Kviesgaard 1, Van der Heijden 1, Ahlm 3, Zachariassen, Polman 3, Forslund 3. Csere: B. Andersen (kapus), S. Nielsen 1, KARLSSON 4, Grigel 1, Seest 1, Vestergaard 2. Edző: Lars Frederiksen
Az eredmény alakulása. 2. perc: 1–2. 5. p.: 2–.3 11. p.: 4–4. 17. p.: 5–7. 21. p.: 8–8. . 27. p.: 12–12. 38. p.: 18–14. 49. p.: 23–16. 55. p.: 27–19.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 9/7, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina, az Érd edzője: – Nagyon jó játékkal nyert nagy arányban a csapat. Nehéz lesz a visszavágó, de ezzel még nem akarok foglalkozni, mert annak is örülök, hogy nyertünk. Sok a nyolc gól, de az Esbjerg egy nagyon jó csapat, és még meglátjuk mi van a sérülteinkkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik