Női kézilabda: Dragana Cvijics és a Fradi egyre gondol

Vágólapra másolva!
2022.07.30. 08:44
null
Fotó: Török Attila
Ellenfélként emlékezetes csatákat vívott az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a Bajnokok Ligájában aktuális csapatával Dragana Cvijics. A beálló a nyártól már zöld-fehérben harcol a riválisokkal.

 

– Hogyan teltek az első napjai, hetei a Ferencvárosnál?
Köszönöm szépen, minden rendben, napról napra jobbak leszünk – válaszolta az FTC új beállója, a szerb világbajnoki ezüstérmes Dragana Cvijics. – A csapattársaim is kedvesen fogadtak, örülök, hogy találkoztunk és együtt készülünk, jó egy ilyen csapat tagjának lenni.

– Hogy tetszik Budapest? Igaz, ellenfélként számtalanszor járt már itt.
– Igen, ismerem a várost, és továbbra is szépnek, barátságosnak találom.

NÉVJEGY
Név: Dragana Cvijics
Született: 1990. 03. 15., Belgrád
Posztja: beálló
Klubjai: Crvena Zvezda (szerb, 2007–2009), RK Krim Ljubljana (szlovén, 2009–2011, 2021), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói, 2011–2017), Vardar Szkopje (észak-macedón, 2017–2018), CSM Bucuresti (román, 2018–2021), CSZKA Moszkva (orosz, 2021– 2022), FTC-Rail Cargo Hungaria (2022– )
Válogatottság/gól: 91/281
Legnagyobb sikerei: vb-2.(2013), 2x Bajnokok Ligája-győztes (2012, 2015), 3x szlovén bajnok (2010, 2011, 2021), 6x montenegrói bajnok (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), 1x észak-macedón bajnok (2018), 1x román bajnok (2021)

– Milyen emlékei fűződnek a Fradi csarnokához?
– Az biztos, hogy egy nagyon fontos meccset megnyertünk a Buducsnoszttal a Ferencváros ellen, az a legemlékezetesebb. Ezt a csarnokot kifejezetten kedvelem, mert nagyszerű a hangulata, és a szurkolók rendkívül hangosak. Ellenfélként is szerettem itt játszani – amikor jöttem az aktuális csapatommal, mindig tudtam, hogy fantasztikus atmoszféra vár ránk.

– Biztosan sok lehetősége volt, miért éppen a Ferencvárost választotta?
– A legjobb megoldást szerettem volna megtalálni, és ezt most az FTC jelentette. A szakosztály vezetője és a vezetőedző is felhívott, beszélgettünk, utána úgy döntöttem, ide szerződöm. Ugyanúgy gondolkodunk a célokról, a közönség pedig hozzám hasonlóan meg tud őrülni egy-egy mérkőzésen, és ezt nagyon szeretem.

– Mit gondol, mi lesz a Ferencváros fő erőssége? Nevekre nagyon erősnek tűnik a keret.
– Már az előző évadban is remek együttes volt a Fradi, és sajnálom is, hogy nem jutott tovább a Ljubljana ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Úgy gondolom, a képességeik adottak voltak, hogy tovább meneteljenek, de ilyen a kézilabda és ez a sorozat, elég egy rossz periódus, és minden megváltozik. Nekünk most az a feladatunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a következő idényre, és elhiggyük, képesek vagyunk bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A legfontosabb mérkőzéseken kell majd a legjobbunkat nyújtanunk. A final four elérése nagyon fontos lenne a klubnak, nekünk, játékosoknak és a szurkolóknak is, mert abban biztos vagyok, hogy az MVM Dome jövőre a mi drukkereinkkel lenne tele.

– Az eredmények elérésben fontos szerep hárulhat önre.
– Én örülök, hogy Béatrice Edwige-zsel és Kisfaludy Anett-tel hárman osztozunk ezen a poszton, mindketten kiváló játékosok, öröm számomra, hogy együtt dolgozhatunk. Így tanulhatok, bizonyítanom is kell, és segíthetjük egymást, aminek köszönhetően nagyon erősek lehetünk beállóban. Ezen a poszton is rengeteg energia kell támadásban és védekezésben is, de ha hárman vagyunk, könnyebb elosztani a terheket. Így aztán nem elsődleges, hogy mennyit játszom, mekkora lesz a szerepem, úgy akarom segíteni a csapatot, ahogy most a társaim segítenek engem a felkészülés első szakaszában.

– A BL négyes döntőjéről már tett említést, amely évről évre nagy álom a Ferencváros számára. Reális ennek a célnak az elérése?
– Ahogy mondtam is, a klub és én is a final fourt akarjuk. Az előző idényben Romániában, a CSM-mel nem sikerült bejutnom a végjátékba, de most újra meg szeretném mutatni magam, ezúttal már a Fradi mezében. Addig persze hosszú az út, kemény csoportba kerültünk, úgy kell lépésről lépésre haladnunk, hogy hiszünk egymásban, és képesek leszünk együtt jó teljesítményt nyújtani. Nagyszerű játékosaink vannak, minden adva van a célok eléréséhez, csak egészségesnek kell maradnunk. Nincs mitől tartani.

– A magyarországi sorozatoktól mit remél?
– A csapat remek munkát végzett az előző évadban, hiszen megnyerte a Magyar Kupát, és mindössze egyetlen találat döntött a bajnoki címről. Kívülállóként is érdekes volt figyelni, hogy az FTC tudja, miként kell a Győri ETO ellen játszani. Teljesen mindegy, milyen csapata van a Rába-partiaknak, a Fradi nem ijed meg. Amikor néztem ezeket a párharcokat, előfordult, hogy lehetetlennek tűnt a Ferencváros számára a győzelem, aztán mégis nyert. De az egész bajnokság kiélezett lesz, a Magyar Kupában a címvédés a célunk, a bajnokságban pedig ezúttal a magunk felé billentenénk a mérleg nyelvét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik