Női kézi: cseh válogatott beálló érkezik Mosonmagyaróvárra

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 11:35
null
Konecná a nyáron érkezik Mosonmagyaróvárra (Fotó: mkcse.hu)
Új beálló érkezik a női kézilabda NB I negyedik helyén álló Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatába. A cseh válogatott Michaela Konecná a családalapítás miatt a sporttal felhagyó Horváth Bernadettet pótolhatja – közölte a klub honlapján.

Konecná a nyáron érkezik Mosonmagyaróvárra, kétéves szerződést kötött a magyar klubbal.

„Életemben először igazolok külföldre. Örülök, hogy Magyarországon folytathatom a pályafutásomat, hiszen nemzetközi szinten is elismert csapatok küzdenek egymással hétről hétre. Biztos vagyok benne, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodom, és sokat fejlődöm” – mondta az mkcse.hu-nak Konecná, akinek öt hete eltört egy csont a kézfejében, de a héten már lekerül a gipsz róla.

A 22 éves, 180 centiméter magas, 73 kilós beálló kisgyerekként kezdett kézilabdázni a szülővárosában, Hlucínban. Tizenhárom évesen költözött Ostravába, ahol immár hét éve játszik az összevont cseh-szlovák élvonalban is szereplő DHC Sokol Poruba csapatában – 16 évesen került be a felnőttegyüttesbe.

A cseh válogatott játékos előtt azért nyílt lehetőség, mert a Mosonmagyaróvár beállója, Horváth Bernadett családalapítás miatt úgy döntött, szögre akasztja sportcipőjét.

„A gondolat már nagyjából két évvel ezelőtt megfordult a fejemben, de nem a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért bajnokság után szerettem volna befejezni a pályafutásomat – magyarázza Horváth Bernadett a Mosonmagyaróvár honlapjának. – Nagyon kedvelem a lányokat, ráadásul a csapatnak is jól ment a játék, szóval úgy döntöttem, a 2020–2021-es évadot még vállalom. A párommal azonban most elhatároztuk, kisbabát szeretnénk, és emiatt valószínűleg a jelenleg zajló ligában szerepelek utoljára. Egyelőre nem gondolok arra, hogy visszatérek-e a szülés után, hiszen még azt sem dolgoztam fel, hogy abbahagyom a sportot. Az biztos, ha egyszer újra pályára lépek, akkor azt a Mosonmagyaróvár színeiben teszem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik