K. B. 2021.03.02 11:35 Frissítve: 2021.03.02 11:53

Női kézi: cseh válogatott beálló érkezik Mosonmagyaróvárra

Új beálló érkezik a női kézilabda NB I negyedik helyén álló Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatába. A cseh válogatott Michaela Konecná a családalapítás miatt a sporttal felhagyó Horváth Bernadettet pótolhatja – közölte a klub honlapján.

 

Konecná a nyáron érkezik Mosonmagyaróvárra (Fotó: mkcse.hu)

Konecná a nyáron érkezik Mosonmagyaróvárra, kétéves szerződést kötött a magyar klubbal.

„Életemben először igazolok külföldre. Örülök, hogy Magyarországon folytathatom a pályafutásomat, hiszen nemzetközi szinten is elismert csapatok küzdenek egymással hétről hétre. Biztos vagyok benne, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodom, és sokat fejlődöm” – mondta az mkcse.hu-nak Konecná, akinek öt hete eltört egy csont a kézfejében, de a héten már lekerül a gipsz róla.

A 22 éves, 180 centiméter magas, 73 kilós beálló kisgyerekként kezdett kézilabdázni a szülővárosában, Hlucínban. Tizenhárom évesen költözött Ostravába, ahol immár hét éve játszik az összevont cseh-szlovák élvonalban is szereplő DHC Sokol Poruba csapatában – 16 évesen került be a felnőttegyüttesbe.

A cseh válogatott játékos előtt azért nyílt lehetőség, mert a Mosonmagyaróvár beállója, Horváth Bernadett családalapítás miatt úgy döntött, szögre akasztja sportcipőjét.

„A gondolat már nagyjából két évvel ezelőtt megfordult a fejemben, de nem a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért bajnokság után szerettem volna befejezni a pályafutásomat – magyarázza Horváth Bernadett a Mosonmagyaróvár honlapjának. – Nagyon kedvelem a lányokat, ráadásul a csapatnak is jól ment a játék, szóval úgy döntöttem, a 2020–2021-es évadot még vállalom. A párommal azonban most elhatároztuk, kisbabát szeretnénk, és emiatt valószínűleg a jelenleg zajló ligában szerepelek utoljára. Egyelőre nem gondolok arra, hogy visszatérek-e a szülés után, hiszen még azt sem dolgoztam fel, hogy abbahagyom a sportot. Az biztos, ha egyszer újra pályára lépek, akkor azt a Mosonmagyaróvár színeiben teszem.”

2021.04.16 15:55:35

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Ezzel lényegében kijutott a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

2021.04.15 21:10:14

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az utolsó tíz percre, borítékolhatóan minimum tízgólos előnynél Ambros Martín vezetőedző nyugodtan beküldheti a pályára. És akkor jöhet tíz perc folyamatos vastaps, standing ovation, neki szóló ének, aztán pedig a lefújás után mindenkinek rengeteg könny és szép emlék.

2021.04.13 11:50:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A 66 éves mesteredző úgy véli, a siker a legjobb orvosság konfliktus ellen.

2021.04.12 14:23:52

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID (percről percre)

A rekordgyőztes bakonyi együttes 28. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.

2021.04.12 11:17:47

Kézilabda BOBORY BALÁZS

A Dunaszerdahely női kézilabdacsapata a nemzetközi porondon is képviselheti a felvidéki várost.