Női kézi BL: Lundét elveszítette, a 3. helyet megszerezte a Vipers

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 16:58
null
A Vipers örülhetett a bronzmeccs végén (Fotó: Tumbász Hédi)
A norvég Vipers Kristiansand szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében azzal, hogy a helyosztón egy góllal (31–30) legyőzte a francia Metzet. A találkozó első félidejében súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a Vipers világklasszis kapusa, Katrine Lunde.

 

Mindkét fél története legjobb eredményét érte el a négy közé jutással: a Metz a legrangosabb európai kupasorozat 1961 óta íródó történetében első francia csapatként került az elődöntőbe, a Kristiansand pedig tavaly szerepelt először a BL-ben, és már a csoportkörben búcsúzott. Eddig kétszer mérkőztek a csapatok, méghozzá az előző szezon csoportkörében, mindkétszer a Metz ünnepelhetett.

Valószínűleg nem véletlen, hogy éppen a két újonc játszotta a korábbi meccset vasárnap, azonban biztosak vagyunk benne, hogy a Vipers és a Metz is hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a két nap során. Ahogy Danyi Gábor mondta a szombati elődöntő után, ijedtséget látott a norvég játékosokon csapata ellen, a bronzmeccsen azonban már sokkal jobban kezdett a Kristiansand.

A Metz az elején szenvedett támadásban, a kilencedik percben szerezte a második gólját, azt is hetesből, kettős emberelőnyben. Utána azonban magukra találtak a franciák, és 7–2-es sorozattal fordítottak (8–6). A nyolcadik találatukat a nyártól Győrben játszó Béatrice Edwige lőtte gyors indulás után. Az esetnél súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a Vipers világklasszis kapusa, Katrine Lunde, a 39 éves játékos hordágyon, láthatóan nagy fájdalmak között hagyta el a pályát, miközben az egész aréna felállva tapsolt neki.

Lundét hordágyon vitték le a pályáról
Lundét hordágyon vitték le a pályáról

Az eset nem fogta meg a Viperst, a norvégok két góllal fordítani is tudtak, a szünetben mégis a Metz ment 16–15-re. A franciák a második félidőben sokáig tartani tudták két-három gólos előnyüket, de a Vipers a góllövőlistán az első helyet Háfra Noémitól és Jovanka Radicsevicstől átvevő Linn Jörum Sulland vezérletével újra fordítani tudott. Az utolsó öt percben mínusz kettőből plusz kettőt csinált a Vipers, a Metz pedig már nem tudott egyenlíteni, így a norvégoké lett a harmadik hely.

Így állt az élre Sulland a góllövőlistán

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
A 3. HELYÉRT

VIPERS KRISTIANSAND (norvég)–METZ HANDBALL (francia) 31–30
(15–16)
Papp László Budapest Sportaréna, 12000 néző. V: Merz, Schilha (németek)
VIPERS:
Katrine Lunde – Aune 4, SULLAND 10 (6), REISTAD 5, M. KRISTENSEN 5, Arntzen 4, J. Kristiansen. Csere: FAGERHEIM (kapus), Waade 2, Tomac 1, Refsnes. Edző: Ole Gustav Gjekstad
METZ:
Kapitanovic – Levsa 2, SMITS 5, Zaadi 6 (4), Edwige 2, O. Kanor, Maubon 2. Csere: Glauser (kapus), Houette 3 (2), Nocandy, N'GOUAN 5, Niombla 2, Flippes 3. Edző: Emmanuel Mayonnade
Kiállítások:
8, ill. 0 perc
Hétméteresek:
6/6, ill. 8/6
MESTERMÉRLEG
Ole Gustav Gjekstad:
– Nagyszerű karaktert mutatott a csapatunk a roppant nehéz kezdés és Katrine Lunde kiesése után. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, hiszen a Metz az egész BL-idényben remekül teljesített.
Emmanuel Mayonnade:
– Nagyon csalódottak és szomorúak vagyunk. Megvolt az energiánk, az erőnk és a játékunk, jól küzdöttünk, többször is visszavettük a vezetést, mégis veszítettünk. Most meg kell állnunk, és elemeznünk kell a hétvégét, aztán újult erővel visszatérünk jövőre a négyes döntőbe.

DÖNTŐ
Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz) 25–24 (15–11)

A VÉGEREDMÉNY
1. GYŐRI AUDI ETO KC (Ács Bianka, Afentaler Sára, Eduarda Amorim, Bódi Bernadett, Kari Brattset, Fodor Csenge, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö, Cornelia Groot, Anne Mette Hansen, Kellermann Dóra, Kiss Éva, Jana Knedlíková, Veronica Kristiansen, Kürthi Laura, Amandine Leynaud, Nora Mörk, Stine Bredal Of- tedal, Pál Tamara, Elena Crina Pintea, Puhalák Szidónia, Tomori Zsuzsanna, Tóth Nikolett, Varga Emőke. Edző: Danyi Gábor), 2. Rosztov-Don (orosz), 3. Vipers Kristiansand (norvég), 4. Metz Handball (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik