nemzetisport.hu
2019.04.17 07:59 Frissítve: 2019.04.17 09:52

Női kézi BL: Idén a döntőre sem fogunk elfáradni – Amorim

Rendhagyó helyszínen, a Sport Tv stúdiójában került sor a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének sorsolására. A címvédő Győri Audi ETO KC a Vipers Kristiansanddal mérkőzik meg, amelyet kétszer már legyőzött az idényben, de a másik elődöntő két résztvevője, a Metz és a Rosztov-Don is ismerős lehet egymásnak. A sorsolás után az elődöntőben egymás elleni játszó korábbi csapattársakkal, Eduarda Amorimmal és Katrine Lundéval beszélgetett az NSO Tv stábja.

 

A Győri Audi ETO KC játékosa, Eduarda Amorim elárulta: a sorsolás előtt a csapattal nem beszélgettek a final fourról, mert az Érd elleni bajnoki rangadóra koncentráltak.

„Danyi Gábor mindig azt mondta: tudom, hogy most van a sorsolás, de majd utána beszéljünk róla. Úgyhogy csak viccelődtünk azzal, hogy ki melyik csapatot szeretné, én ezt, te azt, de végül is csak sok szerencsét kívánt.”

A Vipers Kristiansand kapusa, Katrina Lunde nem tagadta: különleges érzés lesz volt csapata ellen pályára lépni.

„Győr mindig is különleges nekem, mindig lesz helye a szívemben. De amikor egymás ellen játszunk, akkor nem erre fogok koncentrálni. Szerintem nagyon érdekes meccs lesz Budapesten. Tudjuk, hogy fantasztikus lesz a hangulat és ráadásul minden nagyon zöld lesz. Nagyon várom már, hogy találkozzak a klubbal és a játékosokkal. Nagyon szerettünk volna eljutni a final fourba, és megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani a világ legjobb csapatai ellen.″

Az NSO Tv videójában szó esik a két csapat hasonló stílusáról, a két játékos jellemzi is egymást, illetve pályafutásuk végéről is beszéltek.

A győri szurkolók miatt már nem hiányzik a pálya – Althaus

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
ELŐDÖNTŐ (május 11.)
15.15: Vipers Kristiansand (norvég)–GYŐRI AUDI ETO KC
18.00:
Metz Handball (francia)–Rosztov-Don (orosz)

HELYOSZTÓK (május 12.)
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!

2023.01.27 17:48:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidőben már öt góllal is mentek a dánok, a spanyolok mégis izgalmassá tették a végét.