N. T. 2020.10.07 10:22 Frissítve: 2020.10.07 11:04

Női kézi BL: hiába a kevés játékos, a Fradinak pályára kell lépnie Dániában

Az FTC-Rail Cargo Hungaria újabb meccset már nem halaszthat el a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így jelen állás szerint október 11-én pályára kell lépnie a dán Esbjerg otthonában.

 

Kovacsics Anikóékra nehéz feladat vár Dániában (Fotó: Micheller Szilvia)

Mint ismert, az FTC szeptember 18-án Norvégiában a Vipersszel csapott volna össze a BL-ben, a skandináv országban végzett koronavírusteszt azonban két játékos esetében pozitív eredményt hozott. Ezzel kezdődött el a csapat kálváriája.

A két érintett játékosnak kint kellett maradnia karanténban, majd az újabb itthoni vizsgálatok hat másik játékos és két stábtag esetében mutatták ki a fertőzést. Az egészséges kerettagok előző hét elején kezdhették újra óvatosan az edzéseket, míg a válogatott játékosok szerdától összetartáson vettek részt.

Az FTC a karantén alatt elhalasztotta a Metz elleni BL-csoportmeccsét is a 3. fordulóból, valamint a Szombathely elleni bajnokiját. Ami a BL-t illeti, újabb halasztáshoz már nem járult hozzá az európai szövetség (EHF), így jelen állás szerint október 11-én le kell játszani Dániában az Esbjerg elleni találkozót.

„Mivel nagyon kevés hadra fogható játékosunk maradt, ráadásul nekik is ki kellett hagyniuk csaknem két hetet, halasztást kértünk az Európai Kézilabda-szövetségtől, de ezúttal nem adta erre áldását – mondta Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója a fradi.hu-nak. – Megértjük a döntést, hiszen később sem lenne egyszerű bepótolni az elmaradt találkozókat, de a helyzetünk ettől még igencsak nehéz. Úgy készülünk, hogy minden hadra fogható kézilabdázónkat benevezve lépünk pályára a dán bajnok otthonában…”

Ha abból indulunk ki, mely FTC-játékosok kerültek ki a magyar, illetve a német válogatott keretéből, elmondható, hogy átlövőben és beállóban igen kreatív megoldásokra lesz szükség Elek Gábortól. Valószínűleg a németek összetartására meghívott, de a magyar csapatban még meccs nélkül álló Alicia Stollét is nevezni kell. 

Az FTC a tervek szerint péntekig itthon készül, majd szombaton utazik el Dániába, az Esbjerg elleni mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik.

2023.02.01 00:15:10

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A lehetséges válaszadók vajon látják-e a saját felelősségüket? Sajnos akadnak sportáganként olyan megmondóemberek, akik hosszú évek óta a rendszer döntéshozói, iránymutatói, véleményalkotói, mégsem látszódik a területükön zajló munkában vagy legalábbis a végeredményén az előrelépés.

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.