Női kézi BL: csoportharmadik az FTC, szlovén vagy svéd rivális vár rá

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 19:33
null
Szlovén vagy svéd rivális vár a Fradira (Fotó: Török Attila)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria ugyan legyőzte a Borussia Dortmundot, de mivel a Rosztov-Don is nyert Franciaországban, az orosz együttes végzett az A-csoport második helyén, így a negyeddöntőben folytatja, míg a zöld-fehér együttes a negyeddöntőbe jutásért játszhat.

 

A Ferencváros a negyeddöntőbe jutásért a B-csoport hatodik helyezettjével mérkőzik meg. Erről a helyről majd a vasárnapi Krim Ljubljana–Sävehof mérkőzés dönt. Amennyiben a svédek nyernek, akkor ők lesznek a továbbjutók, minden más esetben a szlovének.

Amennyiben az FTC továbbjut, a négyes döntőbe jutásért a norvég Vipers Kristiansand, vagy a francia Metz lesz az ellenfele. Utóbbinak vasárnap egy pontot kell szereznie a CSZKA Moszkva ellen a csoportmásodik helyhez, ekkor játszhat majd az FTC–Krim Ljubljana/Sävehof párharc nyertesével, minden más esetben a Vipers szerzi meg a második helyet.

A csoportelsőséget már korábban biztosító Győri Audi ETO KC egyik ellenfele a francia Brest Bretagne lehet, mely a nyolc közé jutásért a dán Odensével vagy az orosz CSZKA Moszkvával vív meg – vasárnap dől el, melyik együttes végez az A-csoport 5. helyén.

A negyeddöntőbe jutásért
CSM Bucuresti (román)–Odense (dán)/CSZKA Moszkva (orosz)
Borussia Dortmund (német)–Vipers Kristiansand (norvég)/Metz Handball (francia)
Odense (dán)/CSZKA Moszkva (orosz)–Brest Bretagne (francia)
Krim Ljubljana (szlovén)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
Az elöl álló csapatok játszanak hazai pályán az első mérkőzéseken. Az első mérkőzéseket március 26-án és 27-én, a visszavágókat április 2-án és 3-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik