Női kézi BL: az MVM Dome-ban már alkalmazzák az edzői challenge-et

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 22:26
null
Hétvégén már Ambros Martín is kérheti a játékvezetői ítéletek felülvizsgálatát (Fotó: Török Attila)
A június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome-ban rendezendő női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőn résztvevő csapatok edzői már kérhetik a játékvezetői ítéletek felülvizsgálatát – hívta fel a figyelmet az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapja.

Az EHF még januárban a férfi világbajnokság záró hétvégéjén megtartott stockholmi ülésén döntött róla, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjén már az edzők is kérhetik a videobíró segítségét, s az előttünk álló hétvégén élesben is bemutatkozik az új rendszer.

Az edzői challenge-ről a résztvevő négy csapat szakmai stábjainak magyarázó foglalkozásokat tartottak, hogy egyértelműsítsék, milyen esetekben kérhetik a bírói ítélet (vagy annak hiányának) felülvizsgálatát.

Az EHF tájékoztatása szerint egy csapat egy mérkőzésen csak egy alkalommal élhet a challenge lehetőségével egy időkérést „beáldozva”, ám ha a felülvizsgálat sikeres, a csapat visszakapja időkérését, ellenben ha sikertelen, elveszíti azt. Amennyiben a csapat elhasználta már challenge-ét és még maradt időkérése, úgy új felülvizsgálatot már nem kérhet, ahogy abban az esetben sem, ha a csapat már mindhárom idejét kikérte.

Az edzői challenge-et egyelőre csak olyan eseményeken használják, ahol a video-visszajátszásra is van lehetőség.

Egy játékvezetői ítélet felülvizsgálata akkor lehet sikeres, ha egyértelmű és meggyőző képi bizonyítékot találnak.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, MVM Dome)
ELŐDÖNTŐ (JÚNIUS 3.)
15.15:
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég)
18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán)
HELYOSZTÓK (JÚNIUS 4.)
15.15:
bronzmérkőzés
18.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik