Női kézi BL: a CSZKA Moszkva nem nyugszik bele az EHF felfüggesztésébe

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 13:59
Mint ismert, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága hétfőn – további intézkedésig – felfüggesztette Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait a most zajló versenysorozatokból az ukrajnai háborús helyzet miatt. Ez azt jelenti, hogy a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapata sem vehet részt a Bajnokok Ligája további küzdelmeiben, ám a moszkvaiak ezt nem fogadják el, kedden a hivatalos közleményükben bejelentették, erősen fontolgatják a fellebbezést az EHF döntése ellen. 

„A CSZKA nem ért egyet az EHF végrehajtó bizottságának döntésével, mely szerint további intézkedésig felfüggeszti az orosz klubokat, amelyek így nem vehetnek részt az európai kupasorozatokban” – áll az orosz klub közleményében. „A CSZKA nem ért egyet az EHF végrehajtó bizottságának döntésével, mely szerint további intézkedésig felfüggeszti az orosz klubokat, amelyek így nem vehetnek részt az európai kupasorozatokban” – áll az orosz klub közleményében.

A gárda azt is megindokolta, miért tartja igazságtalannak az európai szövetség döntését.

„Szerintünk a határozat teljesen ellentétes a »politikamentes sport« alapelveivel, amelyet az orosz kézilabda és a CSZKA kézilabdacsapata is mindig szem előtt tart. Továbbá a döntés miatt rengeteg sportolót, edzőt és alkalmazottat ér hátrányos megkülönböztetés. De a legfontosabb, hogy szurkolók millió szenvednek az ítélet miatt.”

Hozzátette a CSZKA, vizsgálja a fellebbezés lehetőségét.

Ezért fenntartjuk a jogot, hogy – összhangban a nemzetközi sportjoggal – többek között a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál is fellebbezünk az EHF döntése ellen.”

Kedden az orosz szövetség is közzétett egy közleményt, amelyben csalódottságát fejezte ki, és elárulta, ügyvédei jelenleg is tanulmányozzák a döntés támadhatóságát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik