Női kézi: „Árulók” – az orosz bajnok sztárja üzent Amoriméknak

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 09:55
null
Julija Managarova (Fotó: AFP)
A Rosztov-Don nyerte meg az orosz női kézilabda-bajnokságot, mivel a döntőben jobbnak bizonyult a CSZKA Moszkvánál. Julija Managarova az ünneplés után keményen beszólt a klubot az orosz–ukrán háború miatt az idény közben elhagyó játékosoknak és edzőnek – hívta fel rá a figyelmet a svéd Aftonbladet.

 

Márciusban a Rosztov külföldi játékosai és a csapatot vezetőedzőként irányító svéd Per Johansson úgy döntöttek, az orosz–ukrán háború miatt nem térnek vissza Oroszországba. Grace Zaadi, Anna Lagerquist, Viktorija Borscsenko és a Győri Audi ETO ikonja, Eduarda Amorim is szakított a klubbal.

Vasárnap a Rosztov-Don – orosz játékosokkal – bajnoki címet nyert. A CSZKA Moszkva elleni visszavágó után Julija Managarova – aki 2014-ig az ukrán válogatottban játszott, azóta orosz színekben szerepel – az Instagram-oldalán üzent korábbi társainak – kivéve Borscsenkót.

Az olimpiai ezüstérmes jobbszélső árulónak nevezte Zaadit, Lagerquistet, Amorimot és Johanssont. Később egy másik bejegyzésében – csapattársai posztját megosztva – az állt: „köszönjük, hogy elhagytátok a klubot, veletek nem nyertünk volna.”

A svéd lap megkereste Johanssont és Lagerquistet az ügyben, ám egyikük sem akart reagálni Managarova üzeneteire. A tréner megjegyezte, örül annak, hogy Managarováék megnyerték a bajnokságot.

Fotók: aftonbladet.se
Fotók: aftonbladet.se
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik