Női kézi: a Rosztov-Don edzője nem tér vissza Oroszországba

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 12:55
null
Per Johansson (Fotó: AFP)
Közös megegyezéssel távozik Per Johansson, az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapatának vezetőedzője. 

Az 53 éves tréner 2020 óta irányította az orosz gárdát, februárban ő lett a holland női válogatott szövetségi kapitánya. Johansson jelenleg Svédországban tartózkodik, az orosz–ukrán háború miatt elhagyta Oroszországot – idézi az Aftonbladet a svéd válogatottal 2010-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Per Johanssont.

A szakember elárulta, a Rosztov-Don keddig adott határidőt külföldi alkalmazottainak arra, hogy eldöntsék, folytatják-e a munkát.

Johannson azt mondta, a háborús helyzet miatt egyelőre nem tér vissza Oroszországba, ám így is segítené a csapatát a márciusi bajnoki mérkőzéseken. A Rosztovnak valószínűleg nem nyerte el a tetszését az ötlet, ugyanis bejelentette, közös megegyezéssel szerződést bontanak.

Biztos most sokan úgy gondolják, cserben hagytam a csapatot. Azonban jelenleg nem éreztem biztonságosnak a visszatérést, még ha egy belső hang azt is súgta, hogy menjek. Megvolt bennem a szándék és az akarat, hogy visszatérjek, amint a helyzet javul, de megértem a klub döntését is, baráti hangnemben döntöttünk az elválásról” – jegyezte meg az orosz klub közleményében Johansson.

A svéd edzőnek az idény végén járt volna le a megállapodása. Mint ismert, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) felfüggesztette az orosz klubokat és válogatottakat, így a Rosztov-Don hiába jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, nem játszhat a final fourba jutásért (jelen állás szerint).

A lap szerint Anna Lagerquist, a Rosztov-Don svéd válogatott játékosa sem utazik vissza Oroszországba, és felbontja a szerződését a klubbal. A 28 éves kézilabdázó a következő idénytől a francia Nantes-ot erősíti.

A Rosztov-Donban szerepel a Győri Audi ETO korábbi kiválósága, a brazil Eduarda Amorim is, aki a nyáron várhatóan befejezi a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik