Női kézi: a Siófok másodfokon is pert nyert Horacek ellen

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 16:09
null
Tamara Horacek 2022 júniusában a Metz játékosaként az MVM Dome-ban küdzehetett a Bajnokok Ligája-bronzéremért (Fotó: Török Attila)
A Pécsi Ítélőtábla kiemelt súlyú szerződésszegésnek minősítette a Siófok KC korábbi játékosának, Tamara Horacek 2021 júliusában elkövetett cselekedetét, amelynek során úgy írt alá a Metzhez, hogy közben még élő kontraktusa volt a Balaton-partiakkal.

 

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes francia válogatott balátlövő a 2020–2021-es évadban, illetve a 2021–2022-es kiírás két mérkőzésén lépett pályára Siófokon. A Balaton partjáról úgy távozott, hogy még érvényes szerződése ellenére aláírt a Metzhez, így egyszerre két klubbal volt élő kontraktusa.

A francia klub 2021. július 12-én jelentette be az igazolását, a játékos eközben minden kapcsolatot megszakított a Siófokkal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére. Az eset miatt Horaceket az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) 3750 eurós pénzbírsággal, valamint egyéves felfüggesztett eltiltással sújtotta.

Úgy tűnik, egyéb szankciókkal is számolnia kell, a Siófok ugyanis másodfokon is pert nyert vele szemben. A klubhonlapon megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük: „A Kaposvári Törvényszék a felek előadása, a felek között megkötött munkaszerződés és a per iratai alapján nyilvánosan megtartott tárgyaláson kihirdetett első fokú ítéletében megállapította, hogy Tamara Horacek jogellenesen szüntette meg a fennálló munkaviszonyát a Siofok KC-val a 2021. szeptember 3. napján keltezett azonnali hatályú felmondásával, amelynek során a bíróság a játékos részéről kiemelt súlyú szerződésszegésnek minősítette a Franciaországba, a Metz Handball csapatához történő 2021. július 1-jei átigazolását, amelyet követően a munkáltatónál a megjelenési, rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének szerződésszegő módon nem tett eleget. A bíróság kötelezte a játékost 3 havi távolléti díjnak megfelelő összeg, valamint a teljes perköltség megfizetésére. Másodfokon a Pécsi Ítélőtábla a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletét helybenhagyta.”

Horacek egyébként a mostani idény végeztével a Metztől is távozik, és a 2023–2024-es évadot a Nantes-ban kezdi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik