Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
N. T., P. V. 2021.10.15 13:43 Frissítve: 2021.10.15 20:03

Női kézi: „A megérzéseimre hallgatok” – Malestein a trükkös lövéseiről és Elek Gábor reakciójáról

Angela Malestein hamar az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának egyik húzóemberévé vált. A 28 éves holland világbajnok jobbszélsőt eddigi magyarországi élményeiről, a szurkolók körében is rendkívül népszerű váratlan megoldásairól és edzője, Elek Gábor reakciójáról is kérdeztük.


 

 

„Csak próbálom minden meccsen a legjobbamat nyújtani” – reagált szerényen Angela Malestein a felvetésre, hogy látványos megoldásainak és gólerős játékénak köszönhetően hamar a ferencvárosi drukkerek egyik kedvencévé vált.

A holland jobbszélső 2020 nyarán csatlakozott az FTC-hez, és elmondása szerint mindenki kedvesen fogadta a csapatban, emellett kiváló a kapcsolata Elek Gábor vezetőedzővel is, bár „néha kicsit harcolnak egymással”.

„Budapest nagyon szép város, gazdag történelmi és kulturális örökséggel, változatosan el tudom tölteni a szabadidőmet. Úgy érezhetem, hogy tényleg élek – és ez igazán tetszik. A Fradit fiatal, tehetséges és motivált játékosok alkotják, akik mindent beleadnak” – tért ki arra, miért szereti a magyar fővárost, és hogyan látja a csapatát.

A játékstílusától nem idegen, hogy akár átlövésből próbálkozzon (az utánpótlás-válogatottban még ezen a poszton is szerepelt), de szélről vagy hetesből is mindig benne van egy-egy váratlan megoldás.

„Kreatív játékosnak tartom magamat, nem tervezem meg előre, mit fogok csinálni a következő támadásnál, csak reagálok az adott helyzetre, a kapus mozgására. Egyszerűen nem gondolom túl, a megérzéseimre hallgatok” – tért ki a trükkös lövések hátterére Malestein, aki ha lehetősége nyílik rá, a heti lövőedzések során is gyakorolja a különböző technikákat. Szélsőként imád labdát halászni, és nem nyomja össze a teher, épp ellenkezőleg, társai a fontos pillanatokban is számíthatnak a góljaira.

Malestein jól érzi magát Budapesten (Fotó: Instagram)

Azt vallja, hogy az öröm hozzátartozik a játékhoz, neki minden mérkőzés egy hatalmas „buli” a szurkolókkal, és ezt a szemléletet képviseli az öltözőn belül is, az a célja, hogy a társai is jól érezzék magukat.

Első ferencvárosi idényében rögtön bajnoki címnek örülhetett, úgy látja, a legjobb pillanatban játszották az egyik legjobb meccsüket: „Kész őrület volt a Győr elleni hazai mérkőzés, azt láttam az ETO játékosain, hogy nem tudják, mi történik, nem voltak hozzászokva ehhez az érzéshez.”

Idén felemásan rajtolt a csapat a Bajnokok Ligájában, Dortmundban az egy pontnak is örülni kellett, míg Rosztovból bravúros győzelemmel tért haza az FTC. Malestein a szombati, Esbjerg elleni újabb csoportkörös találkozó előtt elmondta, mindenkinek nagy álma a final four, de egyelőre a feszített programban csak meccsről meccsre haladhatnak, senki nem tudja, mi fog történni az idény későbbi szakaszában.

Fenti videónkban Malestein bővebben beszél a trükkös lövéseiről és Elek Gábor internetet is bejáró reakciójáról, valamint a legutóbbi, neki is meglepetésként ható magyar nyilatkozatáról, míg az FTC edzőjét szintén megkérdeztük a szélső váratlan megoldásairól, és hogy milyen személyiségnek ismerte meg a holland játékost.

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2021.11.28 15:00:09

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Golovin Vlagyimir válogatottja egy góllal kapott ki az olimpiai bajnok ellen, Párizsban.

2021.11.26 19:11:51

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Az olimpiai bajnok nagy előnyt szerzett az első félidőben a felkészülési meccsen, de a második játékrészben feljavult a magyar csapat.

2021.11.25 20:34:08

Kézilabda NAGY PÉTER, PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Remek első félidei teljesítményével begyűjtötte a két pontot a Tisza-parti alakulat, és feljött a második helyre.

2021.11.25 15:31:38

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Javította botlását a BL-ben a magyar csapat, idehaza már fölényes sikert aratott az ukrán csapat felett.