Az FTC a hajrában bukta el a csoportelsőséget Larvikban

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 17:40
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában a szombati meccsig százszázalékos FTC-Rail Cargo Hungaria 30–23-ra kikapott a norvég Larvik otthonában, így a C-csoport második helyén jutott be a középdöntőbe.

Norvégiában jobbára védekezésre kényszerült a Fradi (Fotó: Blikk-archív)
Norvégiában jobbára védekezésre kényszerült a Fradi (Fotó: Blikk-archív)
Norvégiában jobbára védekezésre kényszerült a Fradi (Fotó: Blikk-archív)
Norvégiában jobbára védekezésre kényszerült a Fradi (Fotó: Blikk-archív)
Norvégiában jobbára védekezésre kényszerült a Fradi (Fotó: Blikk-archív)

 

A mérkőzés előtt

 

 

A két együttes a 2. fordulóban mérte össze magát, Dabason a zöld-fehérek Zácsik Szandra vezérletével 28–24-re győztek. A csoportkörben lendületesen kezdő, majd picit megfáradó, kulcsemberei közül Zácsikot sérülés miatt nélkülöző Ferencváros legutóbbi két mérkőzését már nagy csatában tudta megnyerni, míg a norvégok magabiztosan menetelnek.

Finoman szólva is rutinos kapusakkal állnak fel a norvégok, hiszen a fiatalabbik Cecilie Leganger is elmúlt már 37 éves, Lene Rantala pedig már a 44. születésnapját is megünnepelhette!

A találkozó

1. félidő

1–5. perc Nem kezdett jól a magyar csapat, előbb átlövésből, majd leindításból szereztek gólt a norvégok, így hamar kétgólos előnybe kerültek, és bár jött a szépítés Szamoránsky révén, Mörk második góljával ismét kettő volt közte (3–1). Pena átlövése és a kihagyott Larvik helyzet után egy-egy támadóhiba következett, így a ferencvárosiak az egyenlítésért támadhattak, de Szamoránsky ziccerét védte Leganger, a túloldalon pedig Riegelhuth nem hibázott (4–2).

6–10. perc Szucsánszki lövését ismét hárította a norvég kapus, de Vérten a bal szélről már eredményesnek bizonyult, ráadásul Börk újabb ziccerét védte Pastrovics. A gyorsan elvesztett labda után kapott gólra Szucsánszki válaszolt, de Riegelhuth második próbálkozása is a hálóban kötött ki – szemben Pena átlövésével, amelyet a levegőben úszva hárított Leganger (6–4).

11–15. perc A Tomori kiállítása miatt emberhátrányba kerülő zöld-fehérek Mörk gyors akciója után már háromgólos hátrányba kerültek, a kiegészülés után pedig Szamoránsky kimaradt ziccerét Breivang büntette meg (8–4), jött is a ferencvárosi időkérés. Leganger és Pastrovics újabb védesei után Pena tüzelt mellé, majd egy-egy labdavesztés után Breivanghoz került a labda, ő pedig a bal sarokba ágyúzott ziccerben, mielőtt Börk a szélről ismét betalált (10–4).

16–20. perc Tomori blokkolt lövése pontosan jellemezte az elmúlt percek ötlettelen magyar támadójátékát, Szamoránskyról viszont büntetőt kapott a Ferencváros, ráadásul Larsen még két percre ki is állt. Pena magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult, de Breivang egy 4-5 lépést követően hátrányból is betalált (hogy miért nem ítéltek lépéshibát, az mondjuk nagy talány). Hammerseng viszont addig rángatta Tomorit, míg őt is kiszórták, így kettős előnybe kerültünk, Szamoránsky viszont gólja után ápolásra szorult (11–6).

A kettős hátrányban passzív Larviktól elvették a labdát a játékvezetők, Kovacsicz pedig a szélről ejtett, de Mörk hátrányban is bemutatott egy kínai figurát, majd Riegelhuth került ziccerbe, szerencsére fölé ejtett (12–7). Szamoránsky lövését még védte Leganger a túloldalon, Kovacsicz ismétlését azonban már nem, így Gjekstad is időkérésre szánta el magát (12–8), jött is az újabb kínai, Hammerseng lövését már Abramovics nem tudta védeni (13–8).

21–25. perc Pena büntetőjét a léc hárított, de Tomori átlövése sem eredményezett újabb gólt. A gyors indulás után Szamoránsky már nem hibázott, így ismét négyre közeledett a Ferencváros (13–9). Deáki kiállítása után Riegelhuth pattintotta Abramovics lába alatt a kapuba a megítélt büntetőt, majd az eladott labda után a ferencvárosi kapus három bravúrja kellett, hogy ne szülessen újabb gól.

26–30. perc Kiegészült a magyar csapat, ráadásul Mörk is tudott hibázni, Vérten ellenben ziccerben nem rontott, sőt Tomoriról még egy embert is kiszórtak, így most mi vagyunk előnyben (14–10). 86.5 perc után Sulland is megérezhette, milyen érzés bevenni a Ferencváros kapuját, Vérten ejtésével azonban visszaállt a négygólos különbség (15–11).

Ha egy üzlet beindul... Sulland most kiszorított helyzetből talált be, de Szamoránsky beállóból egyből válaszolt, saját maga ötödik gólját szerezve. Riegelhuth került ziccerbe a jobb szélen, Abramovics azonban hárított, de Tomori átlövése sem jutott túl Legangeren, nem úgy az utolsó percben Szucsánszki próbálkozása. Egy leindulás után szépen átfűzte emberét, majd a rövid alsóba lőtt, így látótávolságba kerültek a szünetre a vendégek (16–13).

2. félidő

31–35. perc Vérten találatával indult a második játékrész, majd a labdaszerzés után Szucsánszki lophatta volna közelebb csapatát, de Leganger védett, és a túl oldalon Mörk ismét eredményes volt. Ahogyan Tomori is, kis szerencsével, de átment Legangeren a labda, majd az átlövő bejátszásából Szamoránsky is betalált (17–16). A Ferencváros beállósa ráadásul hetedik góljával kiegyenlített, de másodjára is lent maradt válla miatt a földön. Az egyenlítés hatására jött is a norvég időkérés ismét. Hammerseng harcos találta után Tomori harcolt ki hetest, és két percet, Breivang pihenhetett. Szucsánszki viszont kihagyta a hetest, Leganger lábát találta telibe (18–17).

36–40. perc Sulland a kígyótérről sem hibázik, Kovicsicz ziccerét viszont védte a norvég kapus, egyelőre nagyon nem jövünk jól ki az előnyből. Ki is egészültek gyorsan a norvégok, de legalább újabb kapott gól nincs. Csakhogy szerzett sem, ráadásul a kimaradt helyzetek után sokat reklamáló Eleket két percre kiállították a bírók. Sőt. Szucsányki levegőben meglökte az eredményes norvégot, így már három gól és két ember volt a hátrány (20–17).

41–45. perc Az eladott labdák után aztán kapott gól nélkül lehozta ezt a kritikus időszakot a Fradi, de Tomori hetesét is védte Leganger, így nem történt szépítés. Sokáig egyenlő létszám sem volt, Kovacsiczot küldték le, Riegelhuth büntetőjét viszont Abramovics hárította. Edin és Larsen találatai között Pena átlövése nem volt sikeres, így már öttel mentek a norvégok, jött is az időkérés (22–17).

46–50. perc Nem, nem és nem. Nem megy a támadásban, Riegelhuth viszont lerohanásból nem ront, kezd nagyon ellógni a Larvik. Megtört a jég, sőt kétszer is, Vérten ziccere után ismét csak négy volt közte (23–19). Edin ziccere után végre hetesből is sikerült bevenni Leganger kapuját, de Riegelhuth átlövésből is tarthatatlan volt (25–20).

51–55. perc Érthetetlen módon a norvégok jöhettek bedobással, majd most már hetessel is egy kimaradt lövést követően, de Sulland büntetőjét védte Abramovics, majd Tomori lopta közelebb a „zöldeket” (25–21). Ez utóbbi lövésnél Isabel Blanco lent maradt a földön, ápolni kellett, aztán hordágyon vitték le, valószínűleg agyrázkódást szenvedett.

Ezúttal ismét Szamoránsky maradt lent, s miután Szucsánszki gólját belépés miatt elvették, jöhet a Larvik. Két kimaradt lehetőség után Hammerseng volt eredményes lefordulásból, viszont az elrontott újabb támadás után nem adták vissza a labdát, így emberelőnybe került a magyar csapat (26–21). Riegelhuth vágta állon Tomorit, jött is a piros, de sajnos a magyar átlövőt is kiszórták... Vérten ejtését Leganger védte nagyszerű mozdulattal.

56–60. perc Abramovics védése után Such a jobb szélről eredményes (26–22), egyből utána Edin harcol ki róla könnyű hetest, és váltja is gólra (27–22). Eldőlni látszik, Tomori blokkolt lövése után Mörk eredményes, majd Breivang maradt lent, Tomori könyököse után, jött is sajnos az újabb piros. Nagyon csúnya lett a mérkőzés vége ebből a szempontból (28–22).

Szucsánszki is kapott a végére még egy kétperces kiállítást (némileg túl szigorúan), Edin hetese pedig hiába vágódott ki a lécről, maradt náluk, így pedig Sulland könnyedén talált be a jobb szélről (29–22). Pena becsorgó lövése csak szépségtapasznak volt elég, a Larvik 30–23-ra nyert, így megszerezte a csoport első helyét.

NŐI KÉZILABDA BL, C-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
LARVIK HK (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria 30–23 (16–13)
Larvik, 2500 néző. V: Naboku, Kulik (fehéroroszok)
LARVIK: LEGANGER – RIEGELHUTH 5 (1), SULLAND 5, BREIVANG 5, Blanco, Hammerseng 3, MÖRK 6. Cs: Larsen 1, Wibe 1, Edin 4 (1), Bille, Breistöl
FTC: Pastrovics – Kovacsicz 2, SZAMORÁNSKY P. 7, Szucsánszki 1, Cifra, Tomori 3, VÉRTEN 5. Cs: ABRAMOVICS (kapus), Pena 4 (2), Deáki, Szekerczés, Such 1
Az eredmény alakulása. 9. perc.: 5–4. 15. p.: 10–4. 20. p.: 13–8. 28. p.: 16–11. 33. p.: 17–17. 46. p.: 23–17. 47. p.: 23–19. 51. p.: 25–21. 56. p.: 26–22.
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 5/2
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Larvik (norvég)651197–156+4110
2. FERENCVÁROS651183–163+2010
3. Volgográd (orosz)514132–170–382
4. Sävehof (svéd)55144–167–230

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik