P. L. 2019.07.15 11:39 Frissítve: 2019.07.15 22:50

Kézilabda: új névadó szponzort kapott az FTC

Támogatói szerződést kötött egymással az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. és a HungaroControl, a légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalat 230 millió forinttal szponzorálja a Ferencváros kézilabda-szakosztályát, a támogatás a női és a férfi csapatot egyaránt érinti. A szerződés értelmében a HungaroControl az FTC férfi együttesének névadó szponzora lesz, tehát FTC-HungaroControl néven szerepel majd a férfi csapat a bajnokságban.

Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója és Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója (Fotó: Fradi.hu)

 

„Ha kísérletet tennénk arra, hogy párhuzamot vonjunk társaságunk és a színvonalas hazai kézilabdasport között, elsőként olyan fogalmak juthatnának eszünkbe, mint a profizmus, a kiemelkedő eredmények, az innováció, a versengés és az együttműködés – kezdte a HungaroControl részéről Szepessy Kornél vezérigazgató. – Felelős állami vállalatként elkötelezettek vagyunk az olyan kezdeményezések felkarolásában, amelyek Magyarország hírnevét öregbítik, ezért is döntöttünk úgy, hogy a Ferencvárosi Torna Clubot szponzoráljuk. A nagy múltú, kiemelkedően sikeres, világszínvonalú eredményeket elérő sportegyesület támogatása vállalatunk kommunikációs és üzleti céljait is támogatja, ahogy illeszkedik a HungaroControl társadalmi felelősségvállalási filozófiájába is.”

A vezérigazgató hozzátette: fontos stratégiai céljuk, hogy a hazai közvéleménnyel megismertessék a légiforgalmi irányításban és az ehhez kapcsolódó innovációs-technológiai fejlesztésekben betöltött szerepüket.

„Szeretnénk, ha mind többen tudnának arról, hogy a HungaroControl egy olyan sikeres állami vállalat, amely világszinten elismert, példaértékű szolgáltató. Nyereséges gazdálkodásunkról, stabil pénzügyi helyzetünkről mi sem tanúskodik jobban, mint hogy a HungaroControl tavaly több mint 36 milliárd forintos árbevételt ért el. Munkatársaink a légiforgalmi irányítás mellett a holnapután technológiáját építik. Nagy öröm számunkra, hogy létrejöhetett ez a stratégiai partnerség, és bízom a jövőbeli közös, nagy sikerekben” – mondta Szepessy Kornél.

Minden szponzornál, minden új partnernél, de egy névadó szponzornál különösen fontos a kölcsönös, egymásba vetett bizalom.

„Ahogy megismerkedett egymással a két cég, ahogy terítékre kerültek a célok, a tervek, látni lehetett, hogy ugyan az élet teljesen más területén tevékenykedünk, mégis ugyanazon elv mentén dolgozunk. Mindkettő cég számára csak a teljes tökéletesség elfogadható – kezdte Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. – A HungaroControl neve egybeforrt a profizmussal, a minőséggel, a biztonsággal. A HungaroControl a magyar légteret irányítja, emberi életekért felel, és ezt a hatalmas felelősséget nagy szakértelemmel oldja meg. A Ferencváros számára büszkeség, hogy egy ekkora márka a kézilabda szakosztály mellé állt. Úgy érezzük, hogy jó kezekben vagyunk.”

Bognár László hozzátette, hogy a Ferencváros úgy próbálja megőrizni az európai elitben a helyét, hogy a magyar kézilabdázás érdekeit szem előtt tartva igyekszik a fiatal magyar játékosokra építeni. A serdülő, ifjúsági és junior válogatottakban jelenleg a nőknél 15, a férfiaknál pedig kilenc ferencvárosi játékos szerepel.

A feltörekvő férfi szakág az elmúlt két évben egyedülálló tettet hajtott végre a magyar kézilabdában, ugyanis 14 tizenéves magyar játékos mutatkozhatott be a felnőtt NB I-ben, ez toronymagasan a legmagasabb szám Magyarországon.

„Az FTC célja a jövőben is az, hogy női és férfi vonalon is olyan kiváló kézilabdázókat neveljen ki, akik a világversenyeken is méltóképpen képviselik majd a magyar színeket – folytatta az ügyvezető igazgató. – Az, hogy olyan cégek, mint a HungaroControl a ferencvárosi kézilabdázás mellé állnak, annak is köszönhető, hogy az idén 120 éves FTC, mint klub, példamutatóan fejlődik. Úgy érzem, hogy egyre több helyen elismerik az egész Ferencvárost, mint klubmodellt, és ezért jár a köszönet és elismerés Kubatov Gábor elnök úrnak, Nyíri Zoltán alelnök úrnak, tulajdonosainknak, és azoknak az embereknek is, akik minden nap azért dolgoznak, hogy a ferencvárosi kézilabdázás megőrizze megbecsült helyét a sportéletben.”

A HungaroControl a női és a férfi csapat mezén is a MyDroneSpace elnevezésű új platformját hirdeti majd, amely a jövőben a drónfelhasználók számára biztosít információkat, és nyújt segítséget a biztonságos légtérhasználathoz.

2020.11.26 18:07:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A szegediek kilenc hónap után játszottak ismét otthon Bajnokok Ligája-mérkőzést, ebben a kiírásban először nyertek.

2020.11.25 15:48:22

Kézilabda T. D.

Ezúttal hétgólosra hízott a hátrány az első félidőben, innen nem volt visszaút David Daviséknak.

2020.11.21 21:16:11

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ilyen szituációkra érvényes az örök tézis: sohasem lehet tudni, kinek van igaza, de mindig lehet tudni, ki a főnök. A siófoki kézilabdázóknál Fodor János az. Csakhogy most tűnik fel legélesebben, mekkora szüksége lenne a hátországra.

2020.11.21 17:31:55

Kézilabda H. D.

Danyi Gábor csapata sorozatban a 45. mérkőzésén maradt veretlen a Bajnokok Ligájában.

2020.11.21 15:24:22

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Állva hagyták a zöld-fehérek a második félidőben a hazai csapatot, és fontos két pontot szereztek.