Kézilabda: szívrohamot kapott a portugál válogatott kapusa

Vágólapra másolva!
2021.02.22. 19:14
null
Quintana a Porto hétfői edzésén lett rosszul (Fotó: AFP)
A portugál élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban szereplő FC Porto a hivatalos honlapján tette közzé, hogy a keret hétfői edzésén szívrohamot kapott a gárda 32 éves portugál válogatott kapusa, Alfredo Quintana.

 

A klub honlapja szerint Quintanát azonnal, már az edzés helyszínén azonnal elsősegélyben részesítették, és miután állapotát stabilizálták, a Sao Joao Kórházba szállították.

Állapotáról bővebbet jelenleg nem tudni.

A portugál férfi kézilabda-válogatott orvosa, dr. Augusto Roxo az O Jogónak elmondta, Quinatana szívinfarktusa „teljességgel váratlan incidens, főleg mert Alfredo minden fizikai felmérésen rendre a legjobb értékeket produkálta.”

„Sok hasonló esetet láttam korábban. A játékos felépülése ezek az esetekben nagyrészt attól függ, hogy pontosan mi történt. Anélkül, hogy ismernénk az események pontos menetét korai bármit mondani a felépülési esélyekről, visszatérésről” – idézi lap dr. Roxót.

A kubai származású Quintana szerepelt a 2020-as Európa-bajnokságon ő kezdett a portugál kapuban a mieink elleni utolsó középdöntős mérkőzésén, s a portugálok által 8 góllal 34–26-ra megnyert mérkőzésen csapata egyik legjobbja volt. A 32 éves kapus az idén januárban, Egyiptomban rendezett világbajnokságon is tagja volt a portugál válogatottnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik