D. Á.
2023.03.16 10:14 Frissítve: 2023.03.16 14:12

Kézilabda: Háfra ismét bajnokcsapatban folytatja kölcsönben – hivatalos

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Háfra Noémi a montenegrói Buducsnoszt Podgoricában folytatja pályafutását kölcsönben. 

Háfra Noémi a Buducsnosztnál tölti a következő idényt (Fotó: Győri ETO)

Az már korábban eldőlt, hogy Háfra Noémi a jelenlegi idényben a dán Odense csapatában szerepel kölcsönben. A győri játékos számára azonban egy október eleji súlyos térdsérülés máris a szezon végét jelentette, februárban a dán klub közölte: a játékos közös megegyezéssel távozik a csapattól.

A rehabilitációját Győrben teljesítő válogatott átlövő jövőjéről megkezdődtek az egyeztetések, melyek eredményeképp kiderült, hogy a 2023–24-es kiírásban a kézilabdázó a montenegrói Buducsnoszt csapatánál szerepel kölcsönben.

„Örömmel láttuk, hogy nagyon jól kezdődött Noémi dániai szereplése. Sajnos egy súlyos sérülés jött közbe talán a legrosszabbkor, és nem tudott kiteljesedni a dán bajnoki cím védőjénél. A rehabilitációt Győrben végző játékossal elkezdtük az egyeztetéseket, hogy megtaláljuk a mindkét félnek leginkább megfelelő megoldást. Többször átbeszélve a helyzetet arra jutottunk, Noémi számára a játéklehetőség a legfontosabb, ehhez pedig egy év kölcsönjáték a legjobb megoldás. Továbbra is hisszük, hogy Noémi nemcsak a győri, hanem a magyar kézilabdázás nagy értéke, ezért elsősorban a játékos érdekeit szem előtt tartva mondtunk igent a kölcsönadásra. Noéminek elsősorban sikeres és teljes rehabilitációt, valamint sérülésmentes szezont kívánok” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Háfra is megszólalt az átigazolással kapcsolatban a klub hivatalos honlapján.

„Nagyon jól éreztem magam Dániában, és pont a legrosszabbkor jött számomra októberben a sérülés. Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy elindultam a jó úton, de nem tudtam végigmenni rajta. Tudom, szükségem van a játéklehetőségre, ehhez pedig nagyon jó lehetőség volt a Buducsnoszt hívása. Köszönöm a klub támogatását, hogy pozitívan álltak az ügyemhez. Most maximálisan a rehabilitációra koncentrálok, hogy nyárra visszanyerjem a formámat” – mondta Háfra Noémi.


 

Háfra mellett egyébként a DVSC kapusa, Ann Cathrin Giegerich is a montenegrói együttesben folytatja – az már márciusban biztossá vált, hogy távozik Debrecenből. Mellette még két török, és a francia Kalidiatou Niakaté szerződtetését jelentette már be a Podgorica. 

2023.03.30 14:59:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak ellenfele a legjobb nyolc között a lengyel Kielce lesz, amellyel május 10–11-én és 17–18-án csapnak össze.

2023.03.29 23:35:27

Kézilabda nemzetisport.hu

A Ferencváros vezetőedzője szerint az őszi rossz formát több bajnoki és kupatalálkozó is megsínylette.

2023.03.25 15:48:57

Kézilabda nemzetisport.hu

2002 után nyert ismét a Bajnokok Ligájában kieséses párharcot a Ferencváros, a következő ellenfele a Metz.

2023.03.22 15:30:38

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak már az első félidőben 13 góllal vezettek, majd magabiztos győzelmet arattak.

2023.03.21 18:38:12

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma?