Kézilabda Fesztivál Székelyudvarhelyen – gálameccs az athéni és londoni sztárokkal

Ő. B. P.Ő. B. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 17:56
null
Fotó: facebook.com/kezilabdafesztival<br />
Péntek este Székelyudvarhelyen a Határok nélkül kézilabda- és kulturális fesztivál keretében az 2004-es és 2012-es olimpián negyedik helyezést szerző magyar férfiválogatott tagjaiból álló All Star-csapat játszik gálamérkőzést a helyi VSK együttesével.

 

Többéves álom valósult meg! A Magyar Kézilabda-szövetség támogatásával működő Együtt növünk fel! alapítvány és Székelyudvarhely önkormányzatának a szervezésében háromnapos fesztiválon vesznek részt a felvidéki Dunaszerdahelyről, a délvidéki Adáról, a Partiumból és az anyaországból érkező, valamint a helyi fiú és leánycsapatok. Az MKSZ az ezeken a területeken lévő utánpótláscsapatokat segíti.

A torna szerdán kezdődött, s majd pénteken derül ki, mely együttesek állhatnak fel a dobogóra. Az izgalmas meccsek mellett estenként koncertek szórakoztatják a jelenlévőket. A nyitónapon azt is megtudhattuk, hogy Juhász István, az MKSZ szakmai igazgatója, nemcsak a sportághoz ért, hanem a dobverőket is remekül kezeli. Történt ugyanis, hogy a Kiss Kata zenekar buliján egyszer csak felhívták a színpadra Juhászt, aki beült a dobok mögé, s fergeteges sikert aratott.

Hasonló tapsviharra számíthatnak az All Star-csapat tagjai, akik remekül szerepeltek az athéni és a londoni olimpián, Többek között pályára lép az erdélyi településről származó Ilyés Ferenc, Fazekas Nándor, Nagy László. A pénteken magyar idő szerint 17 órakor kezdődő nagy érdeklődéssel várt találkozó az esemény Facebook-oldalán (facebook.com/kezilabdafesztival) élőben követhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik