P. B. 2020.07.18 15:42 Frissítve: 2020.07.18 15:56

Kézilabda: Csepelen átadták a Laurencz László Sportcsarnokot

Becsülniük és örülniük kell a csepeli tehetségeknek, hogy Laurencz László ott van velük.

Csepelen átadták a Laurencz László Sportcsarnokot (Fotó: Török Attila)

 

„Laurencz,

Először is, vállalom.”

Mindennél többet elmond ez a szösszenet – amelyet Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke hozott fel méltatásában – Laurencz Lászlóról. A mesteredző és korábbi női szövetségi kapitány az év elején a rá jellemző fanyar humorral és a fenti megjegyzéssel telefonált be a hazai szövetséghez, miután a szervezet szerződést bontott a női nemzeti csapat dán edzőjével, Kim Rasmussennel.

Vidám, még inkább felemelő és szívet melengető pillanatokból bőven jutott szombatra is Csepelen, a Simón Bolívar sétányon, ahol több százan gyűltek össze a Laurencz Lászlóról elnevezett sportcsarnok ünnepélyes átadásán. A 86. születésnapját július 29-én betöltő névadót és a kerület díszpolgárát felállva, hosszú vastapssal köszöntötték az egybegyűltek a bemutatásnál. Borbély Lénárd polgármester ezt követően megköszönte a tíz éve a Csepel DSE szakmai igazgatójaként tevékenykedő trénernek, hogy példát mutat a fiataloknak és elmondta, a 870 millió forint összköltségű létesítmény alapvetően a csepeli kézilabdázóknak készült. Kocsis Máté azt kérte a helyi tehetségektől, hogy becsüljék meg és örüljenek annak, hogy velük van Laurencz László, aki már fiatalon is jól vette észre a tehetségeket. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében rámutatott: a sikerek útján megfelelő háttérre van szükség, az új csepeli létesítmény pedig méltó példát mutat erre. Szabó szerint a mesteredző egész eddigi munkásságával és pályafutásával igazolta, nincs olyan helyzet, amelyből egy csapat ne találhatna rá a siker és a győzelem útjára.

„Nyolcvanöt éve nem volt mikrofon a kezemben” kezdte egy szokásos sziporkával a női válogatottat világbajnoki ezüstéremig és olimpiai bronzig vezető Laurencz László, aki elmondta, a nagy beszédek nem ez ő műfajába tartoznak, de jólestek neki az elismerő szavak. A szakember a „köszönöm” szó köré építette fel a mondanivalóját. A szakosztály, a több mint 700 sportoló, az edzők, a vezetők és a maga nevében is megköszönte, hogy ő lehetett a csarnok névadója, és reméli, hogy az új létesítménynek köszönhetően még több fiatalt vonhatnak be a magyar sportba és a kézilabdázásba. Kiemelte, hetven éve dolgozik a sportágban, és sikereit nem érhette volna el a szövetség, az edzőkollégái, a játékosai és a felesége segítsége nélkül.

„Azért, hogy engem negyvennégy éve képes elviselni, Kossuth-díjat érdemelne” utalt zárásként feleségére hamisítatlan stílusában Laurencz László.

NÉZZE MEG A CSEPELI LAURENCZ LÁSZLÓ SPORTCSARNOK AVATÓ ÜNNEPSÉGÉRŐL KÉSZÜLT VIDEÓNKAT!

 

2021.01.21 17:43:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A férfi kézilabda-válogatott újabb győzelmet aratott, immáron a középdöntőben, szombaton jönnek a lengyelek.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.