I. SZ.
2021.05.25 19:34 Frissítve: 2021.05.25 19:47

Kézilabda: botrány az IHF elnökségében, távozna a bírók főnöke

Az egyiptomi Hasszan Musztafa elnök ellen tüntetve távozik a Nemzetközi Kézilabda-szövetségből Ramón Gallego, a szervezet játékvezetői bizottságának spanyol elnöke – tudta meg a dán TV2.

Az IHF elnökségének egyik legtekintélyesebb tagja Hasszan Musztafa elnök (képünkön) ellen fordult (Fotó: AFP, archív)

A spanyol sportvezető a végrehajtó bizottságnak írt levélben mondott fel az IHF-nek, amelynek elnökéről, Musztafáról azt írta, az egyiptomi úgy bánt vele, mint egy gyerekkel, nem becsülte meg a 40 éves munkáját.

Gallegót felháborította, hogy Musztafa szerint a skandináv nemzetek játékvezetői kedveznek más skandináv csapatoknak a világversenyeken, ezért az elnök felvetette, hogy a jövőben senki sem vezethet meccset a régiójában levő ország válogatottjának. Gallego kiemelte, ez sehol nincs leírva szabályként az IHF-ben, csak Musztafa találta ki.

Musztafát a januári egyiptomi vb-n a norvég bírók ténykedése borította ki, hazája válogatottja ugyanis egy góllal alulmaradt a svédekkel szemben a csoportkörben. Gallego elmondta, az egyiptomi ekkor hozta fel neki először az ötletét.

Az utolsó csepp az volt a pohárban Gallegónál, hogy elvették tőle az olimpiai torna koordinálását. A dán TV2 kiemeli, a spanyol sportvezető távozása azért lenne érzékeny veszteség az IHF-nek, mert Gallego legalább 25 futó projektnek meghatározó szervezője.

A TV2 kiemeli, Musztafa ténykedése már egy ideje zavarja a kézis nagyhatalmakat, de mivel az egyiptomi élvezi a kisebb országok támogatását, nincs veszélyben a pozíciója.

 

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!