MTI/R. P. 2022.03.07 18:23 Frissítve: 2022.03.07 18:57

Kézilabda: az IHF is kizárta az oroszokat és a fehéroroszokat

Az ukrajnai háború miatt a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) minden versenysorozatából kizárta az orosz és a fehérorosz csapatokat – számolt be a hírről az MTI.

Újabb csapás az orosz kézilabdázóknak (Fotó: AFP)


Az IHF honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a tiltás a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően a két ország játékvezetőire, tisztségviselőire és az egyéb hivatalos személyekre is vonatkozik az IHF eseményein.

Ennek következtében az orosz válogatott idén nyáron nem vehet részt a női junior (U20-as) és ifjúsági (U18-as) világbajnokságon, valamint a férfi strandkézilabda-világbajnokságon, amelyre már kijutott.

Az európai szövetség (EHF) a múlt héten zárta ki az orosz és a fehérorosz klubcsapatokat az európai kupasorozatokból, a válogatottakat pedig az idén novemberi női Európa-bajnokság, valamint a jövő januári férfi világbajnokság selejtezősorozatából.

(MTI)

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!