CS. M. 2022.02.28 19:51 Frissítve: 2022.03.01 13:13

EHF: kizárták az orosz és a fehérorosz klubokat, válogatottakat – hivatalos

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága hétfőn rendkívüli ülést tartott, melyen eldőlt, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait további intézkedésig felfüggeszti a most zajló versenysorozatokból az ukrajnai háborús helyzet miatt.

Lépett az EHF is (Fotó: Getty Images)

 

„A háborús helyzetre való tekintettel, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közelmúltbeli ajánlásaira hivatkozva rendkívüli ülést tartott hétfő este az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága” – áll az EHF hivatalos közleményének első részében.

 
Az EHF döntött az orosz és ukrán csapatokról

A hivatalos határozat kimondja, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjai, klubcsapatai kizárásra kerülnek minden egyes versenysorozatból. A döntés további értesítésig érvényes.

Emellett az orosz és a fehérorosz játékvezetőket sem nevezik a jövőbeni mérkőzésekre, míg a bizottsági tagokat nem hívják meg a jövőbeni találkozókra. Az intézkedések a strandkézilabdázókra is érvényesek, s azonnali hatállyal életbe lépnek.

A döntés a férfi Bajnokok Ligájában a fehérorosz Meskov Breszt, a női BL-ben az orosz CSZKA Moszkva és Rosztov-Don, a férfi Európa-ligában az orosz Csehovszkije Medvegyi, a férfi Európa-kupában pedig az orosz HK Viktor Sztavropol csapatát érinti.

A sorozatok esetleges átszervezéséről a következő napokban dönthet az EHF.


 

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.

2022.11.20 15:18:53

Kézilabda nemzetisport.hu

Dánia szinte végig vezetett, de az utolsó percekben a norvégok jobbak voltak, ezzel nyertek.