Kézilabda: a szerb válogatott kapus Veszprémben folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.22. 09:10
A 2016-ban férfi kézilabda BL-győztes lengyel PGE Vive Kielce a hivatalos honlapján jelentette be péntek este, hogy a csapat szerb válogatott kapusa, Vladimir Cupara a nyártól Veszprémbe szerződik. A hírt szombaton a magyar klub is megerősítette a honlapján, az új szerzemény két évre írt alá.

A kielcehandball.pl péntek esti cikke szerint a szerb válogatott Cupara Mikler Roland helyére érkezik a Telekom Veszprémhez, de mint ismert, a bakonyiak a héten már bejelentették a tatabányai, ugyancsak válogatott Székely Márton szerződtetését. Vagyis jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a következő szezonban három válogatott kapusa lesz a magyar együttesnek: a spanyol válogatott Sterbik Árpád mellé jön Cupara és Székely.kielcehandball.pl péntek esti cikke szerint a szerb válogatott Cupara Mikler Roland helyére érkezik a Telekom Veszprémhez, de mint ismert, a bakonyiak a héten már bejelentették a tatabányai, ugyancsak válogatott Székely Márton szerződtetését. Vagyis jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a következő szezonban három válogatott kapusa lesz a magyar együttesnek: a spanyol válogatott Sterbik Árpád mellé jön Cupara és Székely.

A Kielce pénteki híre
A Kielce pénteki híre

„2019. július 1-től a Telekom Veszprém kötelékében folytatja a pályafutását a PGE Vive Kielce szerb kapusa, Vladimir Cupara, aki 2 éves szerződést írt alá a magyar rekordbajnokkal” – erősítette meg a hírt szombat délelőtt a handballveszprem.hu.

„Vladimir Cupara 1994 februárjában született Belgrádban, profi karrierjét pedig 2012-ben kezdte a Crvena zvezdában. Egészen 2015-ig a szülővárosában játszott, majd hároméves szerződést kötött a spanyol Ademar Leónnal, a 2015–2016-os idényben 38 százalékos hatékonysággal védett, amivel a Liga Asobal legjobb kapusa lett. 2018-ban a PGE Vive Kielcébe igazolt, ahonnan azonban egy szezon után Veszprémbe teszi át a székhelyét. Leendő hálóőrünk végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, a felnőttválogatottban pedig 2016-ban debütált. Azóta 26 alkalommal képviselte hazáját, közte a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságon” – mutatja be az új igazolást a handballveszprem.hu.

(Fotó: telekomveszprem.hu)
(Fotó: telekomveszprem.hu)

 

Cuparának 2021-ig szólt volna a szerződése a lengyeleknél, de kérte a megállapodás megszüntetését, és miután a két klub eredményes tárgyalásokat folytatott, létrejöhetett a jövő nyártól érvényes átigazolás. Cupara helyére a német válogatott, 2016-ban Lengyelországban Európa-bajnokságot is nyerő Andreas Wolff érkezik a jövő nyáron Kielcébe a THW Kieltől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik