N-P. T. 2021.09.30 08:47 Frissítve: 2021.09.30 09:05

Kézi: Még azt is elbírtuk, hogy én is pályára léptem – Lékai a Barca legyőzése után

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában a Veszprém a címvédő Barcelonát fogadta, és remek játékkal egy góllal legyőzte. Az első félidőben szerzett négygólos előny a szünet után hátrányba fordult, de a végjáték a magyar csapaté lett. A találkozó után Ligetvári Patrik, Lékai Máté és Sipos Adrián nyilatkozott az NSO Tv kamerája előtt.

 

 

Ligetvári Patrik szerint a meccs végi izgalmak miatt néhányan megőszülhettek Veszprémben.

„Nagyon hullámzó volt a mérkőzés, de ez egy ilyen szintű ellenféllel szemben benne is van. A Barcelonával játszottunk, azt sem tudom, mikor kapott ki legutóbb. Nagyon jól játszottunk, a védekezésünk az első félidőben kimagaslóan jó volt remek kapusteljesítménnyel, amiből le tudtuk rohanni őket. Voltak hibáink, de ezeket ki kell javítanunk. Legyőztük a világ legjobb csapatát, ebből tudunk erőt meríteni.”

Videónkban azt is elmondja, a találkozó után mit vitt be a Barcelona öltözőjébe.

Lékai Máté pont ilyen kemény mérkőzésre számított.

„Nyilván voltak sérültjeik, de mindig az adott csapatot kell megverni. Óriási küzdelem volt a pályán, még azt is elbírta a Veszprém, hogy én is pályára léptem. Sajnos gyenge teljesítményt nyújtottam, nem tudtam segíteni, de ezért vagyunk jó csapat, mert mindig van, aki átlendítsen a holtponton. Lehet, a következő mérkőzésen fordítva lesz. Az a lényeg, hogy csapat legyünk, küzdjünk a végsőkig. Rengeteg hiba volt a mérkőzésen, rengeteg labdaeladás, hoztunk rossz döntéseket, de a küzdésnek ez lett az eredménye.”

Sipos Adrián sem palástolta boldogságát.

„Nagyon nehéz meccs volt, a második félidőben voltak nehéz pillanataink, de csapatként küzdöttünk a végéig, és a legfontosabb, hogy nyertünk. Nagyon jó érzés volt ismét a fergeteges hangulatban, ami sokat segített nekünk. Boldog vagyok, hogy elindultunk ezen az úton.”

Videónkban a játékosok méltatják a szurkolókat, illetve beszélnek arról is, mekkora erőt lehet meríteni a PSG és a Barcelona legyőzéséből a folytatásra.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT

TELEKOM VESZPRÉM–BARCA (spanyol) 29–28 (16–12)
Veszprém Aréna,
5100 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek).
VESZPRÉM: CORRALES – GASPER MARGUC 8 (4), J. Omar 3, B. Blagotinsek 1, LIGETVÁRI 3, Sipos, Strlek 2. Csere: Cupara (kapus), A. Nilsson 1, Mahé, LAUGE 3, Maqueda 1, NENADICS 5, Manaszkov 2, Lékai. Edző: Momir Ilics
BARCA: PÉREZ DE VARGAS 1 – Janc 2, MEM 4, Makuc, Fabregas 4, LANGARO 5, Á. Fernández 2. Csere: Maciel (kapus), Thiagus Petrus, A. Pujol, A. Gómez 5 (1), B. Soler, I. Parera, M. RICHARDSON 5, Frade, Zein. Edző: Carlos Ortega
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–0. 7. p.: 3–2. 12. p.: 4–5. 19. p.: 9–7. 24. p.: 11–11. 28. p.: 15–12. 35. p.: 18–14. 42. p.: 21–20. 47. p.: 23–23. 52. p.: 24–26. 55. p.: 27–26.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Nagy küzdelemre kényszerített minket a Barcelona, de elégedett voltam a látottakkal, ebben az idényben talán most nyújtottuk a legjobb teljesítményt. A fordulást követően volt több technikai hibánk, amit a jövőben ki kell javítanunk, de összességében örülök a sikernek.
Carlos Ortega:
– Hihetetlenül kemény összecsapás volt, az első félidő inkább a védekezésről szólt, a támadójátékunk ugyanis nem működött. A második játékrészben visszakapaszkodtunk, az utolsó percekhez közeledve már elég jól álltunk, de Veszprémben sohasem lehet egy meccset lefutottnak tekinteni, az utolsó gólnál elkövetett hibánk pedig sokba került. 

 

2021.12.01 23:00:54

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azóta tudom, hogy női kézilabdában verseny közben lakodalmat ülni, temetni, ítéletet hozni és hirdetni a könnyelműségnél is több. Ostobaság. Mert az eddigi tizenhárom vb, amelyen jártam, mindegyike a hullámvasutat idézte, legfeljebb a pálya vonalvezetése, a magasságok, a mélységek voltak mások.

2021.12.01 22:48:16

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Esetük a mentális felkészülés fontosságát igazolja.

2021.12.01 20:07:01

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ellepte a hó a várost, de a magyar csapat bent a csarnokban csúszott el: négy góllal nyert az Aalborg.

2021.11.28 15:00:09

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Golovin Vlagyimir válogatottja egy góllal kapott ki az olimpiai bajnok ellen, Párizsban.