nemzetisport.hu
2015.08.27 16:30 Frissítve: 2015.08.27 16:39

Kézi: „Egy Szeged–Veszprém hetekre meghatározza a hangulatot”

Szombaton rendezik meg Győrben a férfi és női Szuperkupa-mérkőzést. Az alábbiakban a „vendégcsapatok” vezetőedzőinek véleményét olvashatják.

 

A Mol-Pick Szeged július 20-án kezdte meg a felkészülést. Juan Carlos Pastor együttese a szokásos magaslati edzőtáborral indította az idényt. Ezután több edzőmeccset is játszott, majd részt vett a magyarkanizsai nemzetközi tornán, ahol a macedón Vardar Szkopje mögött a második helyet szerezte meg.

„Amit elterveztünk a felkészülési időszakra, azt maradéktalanul elvégeztük. Sokat dolgoztunk, kemény edzéseken vannak túl a fiúk. Kell is a jó alap, mert hihetetlenül erőltetett lesz a tempó a 2015–2016-os idényben. A Bajnokok Ligája új lebonyolítása miatt jóformán szerda-hétvége ritmusban játszunk majd. A nyáron két új játékos érkezett hozzánk, szerencsére gyorsan ment a beilleszkedésük, a brazil Thiagus Petrus és a szerb Marko Csuruvija is felvette a ritmust, megismerte a csapat játékát. Jóval nagyobb kerettel dolgozhatunk, így van variálási lehetőségem is" – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a Szeged mestere.

Tavaly a Veszprém Arénában rendezték meg a Szuperkupa-mérkőzést, és akkor a Veszprém 33–24-re nyert a szegedi együttes ellen.

„Kimondottan csak a hét közepétől készültünk a győri eseményre, hiszen amint említettem, nekünk a fő feladat szeptemberben kezdődik. Egy Szeged–Veszprém csata legyen bármilyen is az, mindig presztízsmeccs, képes hetekre, hónapokra meghatározni a hangulatot. Nagyon bízom benne, hogy végig nyílttá tudjuk tenni a meccset. Riválisunk tovább erősödött, ismét kiváló játékosokat igazolt. Mi is lépünk előre, erősödünk. Hinni kell abban, hogy képesek vagyunk a Veszprémet legyőzni, mert ha ez a hit megvan, akkor képesek leszünk a bravúrra, olyanra, amit már idén a Bajnokok Ligájában bemutattunk" – zárta gondolatát Pastor.

Carlos Ortega, a Veszprém KC vezetőedzője még nem elégedett csapata védekezésével:

„Minden Szeged elleni meccset nagyon várunk, így a most hétvégi Szuperkupa kapcsán sincs ez másként. Nagyon tiszteljük az ellenfelüket, de természetesen győzni szeretnénk, hogy egy újabb, magyar színtéren szerzett trófeával kezdhessük meg az új idényt. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Szeged keményen készül, hogy bizonyíthasson. A felkészülésünk úgy gondolom megfelelő volt, jó eredményeket értünk el. Ugyanakkor nem vagyok teljesen elégedett, különösen a védekezésünkön van még mit javítani. Folytatjuk a megkezdett munkát, a hétvégén pedig mindent meg fogunk tenni a győzelemért."

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője így készül a Szuperkupára:

„Örülünk, hogy ismét részesei lehetünk a Szuperkupának, hiszen kiválóan illeszkedik a felkészülési programunkba. Csapatunk továbbra is pozitívan áll az eseményhez, hiszen ez az egész sportág népszerűsítését segíti. Az edzések mellett mi is edzőmérkőzésekkel és tornák soraival készülünk az új idényre. Úgy gondolom az új játékosokat is sikerül egyre jobban beilleszteni a csapatba, ezen kívül új edzésmódszerekkel is készülünk. A felkészülés elején járunk, védekezésben és támadásban is messze vagyunk még a kész állapottól. Az biztos, hogy ellenfelünk is sokat erősödött a nyáron, de összességében egy jó mérkőzést várok csapattól."

KÉZILABDA, MAGYAR SZUPERKUPA  (GYŐR)
FTC-Rail Cargo Hungaria–Gyõri Audi ETO KC 14.00 (Tv: Duna World)
Veszprém KC–Mol-Pick Szeged 16.00 (Tv: M4)

2023.09.21 12:24:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő Magdeburg után a francia rekordbajnokot is két vállra fektette a szünet után feljavuló magyar csapat.

2023.09.21 18:22:38

Kézilabda nemzetisport.hu

Nagyot harcolt a Tisza-parti alakulat, de a végén a németek megrázták magukat.

2023.09.20 13:07:06

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Európa-bajnoki bronzérmes védőspecialista kézilabdázó gazdasági területen folytatná a karrierjét.

2023.09.17 22:08:13

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyelőre a látvány nem épp szívderítő.

2023.09.16 17:00:14

Kézilabda nemzetisport.hu

Az előző évad BL-döntőjének „visszavágóján” a norvégok nagyon simán legyőzték a zöld-fehéreket.