Kézi BL: a DVSC is megkapta a szabadkártyát, öt magyar csapat indul

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 13:30
null
A Szilágyi Zoltán irányította DVSC is indulhat a Bajnokok Ligájában (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kihirdette, mely csapatok indulhatnak a Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényében, eszerint a nőknél az ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria és a BL-bronzérmes, magyar bajnok Győri Audi ETO KC mellett a szabadkártyára pályázó DVSC-Schaeffler is ott lesz a sorozatban, míg a férfiaknál a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged vesz részt.

 

Mindkét nemnél 16-16 csapat vehet részt a Bajnokok Ligájában, a nőknél 21, a férfiaknál 20 csapat nevezett a sorozatra. A nőknél kilencnek volt fix helye, a többi hétről döntött most az EHF végrehajtó bizottsága, míg a férfiaknál tíz biztos induló volt, a további hat helyre pályázott tíz csapat.

A nőknél a magyar mellett a dánok is három csapatot indíthatnak (először lesz három magyar női csapat a BL-ben!), hiszen az Odense és az Esbjerg mellett az Ikast is ott lesz a sorozatban. Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya csapata, a német SG BBM Bietigheim, Korsós Dorina klubja, a román Rapid Bucuresti, illetve Háfra Noémi együttese, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica is ott lesz a sorozatban.

A férfiaknál a két magyar klub mellett a BL-negyedik Paris Saint-Germain magyar jobbátlövője, Máthé Dominik, illetve a Telekom Veszprém által az Orlen Wisla Plocknak kölcsönadott Fazekas Gergő vehet részt a legrangosabb sorozatban.

A nőknél nem kapott szabadkártyát a francia Nantes, két norvég, a Sola és a Storhamar, a horvát Lokomotiva Zagreb és a török Kastamonu Belediyesi GSK, míg a férfiaknál Rosta Miklós leendő csapata, a román Dinamo Bucuresti mellett a svéd Kristianstad, a portugál Sporting és Bartók Donát csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen sem kapott indulási jogot, így ők az Európa-ligában indulhatnak.

A két nyolcas csoport résztvevőit június 27-én Bécsben sorsolják ki.

A következő idény a nőknél szeptember 9-én kezdődik és 2024. június 1-jén és 2-án zárul a budapesti négyes döntővel, míg a férfiak sorozata szeptember 13-án kezdődik, és 2024. június 8-án és 9-én Kölnben zárul.

A FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2023–2024-ES IDÉNYÉNEK MEZŐNYE
HC Zagreb (horvát), Aalborg (dán), GOG (dán), Barca (spanyol), Montpellier (francia), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), THW Kiel (német), OTP BANK-PICK SZEGED, TELEKOM VESZPRÉM, Eurofarm Peliszter (északmacedón), Kolstad (norvég), Barlinek Industria Kielce (lengyel), Orlen Wisla Plock (lengyel), FC Porto (portugál),RK Celje (szlovén)

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2023–2024-ES IDÉNYÉNEK MEZŐNYE
Ikast (dán), Odense (dán), Esbjerg (dán), Brest Bretagne (francia), Metz (francia), SG BBM Bietigheim (német), DVSC-SCHAEFFLER, FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), MKS Zaglebie Lublin (lengyel), CSM Bucuresi (román), Rapid Bucuresti (román), Krim Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd)

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik