Női kézi: Faluvégi Dorottya az idény végén távozik Győrből, megvan, hol folytatja

Vágólapra másolva!
2023.03.13. 11:52
null
Nyáron elköszön (Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld)
Biztossá vált, hogy Faluvégi Dorottya 2023 nyarán elhagyja a Győri Audi ETO csapatát – jelentette be hétfőn délelőtt hivatalos honlapján a győri klub, amely azt is közölte, közös megegyezéssel bontották fel a szerződését, mert külföldi szerződés lehetőségéhez jutott. Ezzel egyidőben a német élvonalban szereplő Bietigheim hivatalos honlapján már be is mutatta a Győrből érkező új játékosát.

 

„Nyártól egy új időszak kezdődik a klub életében, köztudott, hogy új edző érkezik, és ilyenkor elkerülhetetlenül szükségesek bizonyos változások több fronton is. Ebben az esetben természetes, hogy a következő csapat összeállításában az új szakember szándéka a mérvadó, és ahogy korábban bejelentettük, a jobbszélső posztra érkezik egy új igazolás. Mindemellett adódott egy olyan lehetőség Dorottya számára, ami távlati céljai között szerepelt. Éppen ezért mindenki számára megnyugtatóan dönthettünk úgy, hogy a 2024 nyarán lejáró kontraktusát már idén nyáron közös megegyezéssel megszüntetjük” – mondta Endrődi Péter a Győri ETO Kft. ügyvezetője a zöld-fehérek hivatalos honlapján, ahol a játékos is megszólalt.

„Nagyon szép idényeket töltöttem Győrben, és nehéz lesz a búcsú, de még nem most kell elköszönnöm, hiszen rengeteg még a teendőnk a hátralévő időszakban. Célom volt, hogy külföldön is kipróbáljam magam, így ez most – igaz, kicsit korábban – teljesül, és a következő szezonban új célokkal, extra motivációval kezdődhet egy új fejezet az életemben. Jelenleg azonban a visszatérésemre koncentrálok, és arra, hogy idén minden címet begyűjtsek az ETO-val” – idézte a klub honlapja Faluvégi Dorottyát, aki 2019-es csatlakozása óta eddig 114 mérkőzésen lépett pályára a győrieknél és 251 gólt szerzett. Faluvégi Dorottya magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, illetve Bajnokok Ligája-ezüstérmes és -bronzérmes a Győri Audi ETO színeiben.

A győriek közleményével szinte azonos időben jelent meg hétfőn délelőtt a közlemény a német élvonalban szereplő Bietigheim oldalán, hogy a nyártól 1+1 évre szóló szerződést kötött a magyar válogatott szélsővel.

A német csapatnak már van egy magyar játékosa: a válogatott kapus, Szikora Melinda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik