T. D. 2020.02.06 17:04 Frissítve: 2020.02.07 13:05

Kézi: bizarr sztori, a volt NFL-es azt hiszi, olimpiai bajnok lenne

Egészen hihetetlen sztori van kialakulóban a sportvilágban. A Pardon My Take című műsorban szerepelt az NFL-ben tizenegy évet lehúzó visszavonult irányító, Jay Cutler, aki korábban a Denver Broncos, a Chicago Bears és a Miami Dolphins amerikai futballistája volt. Egy merész kijelentést is tett az Európában népszerű, ám a tengerentúlon szinte ismeretlen kézilabdával kapcsolatosan, amire sokan felkapták a fejüket – többek között a Dallas Mavericks NBA-csapatának kosárlabdázója, Luka Doncic, valamint a világ egyik legjobb kézilabdázója, Nikola Karabatic is.

Balról jobbra: Jay Cutler megszólalt, Luka Doncic és Nikola Karabatic reagált (Fotók: AFP)

 

A műsorban elhangzottakra a dán TV2 hívta fel a figyelmet. Az adásban az olimpia került szóba, amikor a 36 éves, egyszeres Pro Bowl-meghívott Cutler a kézilabdát nem túlságosan burkoltan lenézve bejelentette:

„Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, azt hiszem, talán kézilabdának hívják a sportot. Annyi az egész, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, és a kapuba. Tulajdonképpen olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobni kell a labdát.”

Erre a műsorvezetők biztatták Cutlert, majd azt is felvetették, hogy a Los Angeles Lakers sztárkosarasával, LeBron Jamesszel és a Kansas City Chiefs friss Super Bowl-győztes irányítójával, Patrick Mahomesszal összeállva remek csapatot alkotnának. Azt persze nem tudták, hányan játsszák a sportot, így megállapították, hogy a Cutler, James, Mahomes hármas bármelyik ország szabadon választott nyolc (!) játékosa ellen játszva nyerne. Ennél több nem is kellett a korábbi irányítónak…

„Garantálom, hogy össze tudunk rakni egy olyan csapatot, amely aranyérmes lesz.”

Ezt követően még értekeznek arról, hogy a dobómozdulat sebességét és a testalkatot tekintve egyáltalán nem lógnak ki a kézilabdás mezőnyből, majd Cutler azt is megemlíti, hogy „a kapuba mindig egy öreg fószert raknak, aki csak találgat, hogy hova jön a labda”.

Cutlerrel egyetértett Domonique Foxworth, aki hatéves NFL-tapasztalattal rendelkezik – a Denver Broncosban, az Atlanta Falconsban és a Baltimore Ravensben szerepelt. A 36 éves korábbi cornerback úgy gondolja, egyetlen nyolcéves sem vágyik arra, hogy kézilabdázó legyen, a kézisek szerinte csupán bukott labdarúgók, amerikai futballisták vagy kosárlabdázók.A finoman szólva is merész kijelentésre az elsők között reagált Luka Doncic, a Dallas Mavericks kosárlabdázója – szlovénként lehet némi fogalma arról, mi fán terem a kézilabda.

„Esélytelen! Az embereknek fogalma sincs arról, milyen nehéz sport a kézilabda.”

 

Luka Doncic on Twitter

no chance! people dont know how hard is to play handball https://t.co/SzJglTFpit

Reagált Nikola Karabatic, a PSG világklasszis kézilabdázója is – két olimpiai, négy világ- és három Európa-bajnoki címmel, valamint három Bajnokok Ligája-elsőséggel a háta mögött talán tudja, miről beszél.

„Helló, azt hiszem, nem ismertétek meg eléggé a kézilabdát, de boldogan odaadom az olimpiai aranyérmemet, ha legyőzitek a csapatomat.”

A két dán kézilabdázó, Lasse Svan és Casper Mortensen is egyetértett Karabaticcsal, erre az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már el is kezdte összerakni a Cutlerék ellen kiállítandó csapatot. Később a szlovén Jure Dolenec is csatlakozott.

Which players should be in the team to play against Jay Cutler? @ifjayhadinstagram @nikolakarabatic44, @lassesvan and @casperumortensen6 are ready. Who else should be in the team? Tell us in the comments For the records, earlier this week Jay Cutler (former @nfl quarterback) said he could easily win gold at the @olympics in handball.

5,966 Likes, 182 Comments - EHF EURO (@ehfeuro) on Instagram: " Which players should be in the team to play against Jay Cutler? @ifjayhadinstagram..."

A Flensburg is felajánlotta Cutlernek, töltsön el egy hetet velük:

 

Habár Cutlerék nagyon magabiztosnak tűnnek, nem tűnik reálisnak, hogy valóban összejöjjön a mérkőzés.

2021.05.15 16:05:10

Kézilabda R. Gy.

Ambros Martín csapat végig vezetett, és négy góllal nyert. A döntőben az ETO a Debrecennel találkozik.

2021.05.13 19:22:43

Kézilabda T. D.

Jó kezdés után nagyon visszaestek a bakonyiak • Ha nincs Corrales, nagyobb a különbség.

2021.05.09 16:32:28

Kézilabda H. D., N. T.

A francia együttes története első európai kupadöntőjét szinte végig vezetve nyerte meg.

2021.05.07 19:11:10

Kézilabda NAGY PÉTER

A balkezes átlövő a norvégiai lazac ízéről, Luc Abalo ruháiról és a családi NBA-mániáról is mesélt.

2021.05.07 23:47:04

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Oda a verhetetlenségi mítosz is.