T. D. 2020.02.06 17:04 Frissítve: 2020.02.07 13:05

Kézi: bizarr sztori, a volt NFL-es azt hiszi, olimpiai bajnok lenne

Egészen hihetetlen sztori van kialakulóban a sportvilágban. A Pardon My Take című műsorban szerepelt az NFL-ben tizenegy évet lehúzó visszavonult irányító, Jay Cutler, aki korábban a Denver Broncos, a Chicago Bears és a Miami Dolphins amerikai futballistája volt. Egy merész kijelentést is tett az Európában népszerű, ám a tengerentúlon szinte ismeretlen kézilabdával kapcsolatosan, amire sokan felkapták a fejüket – többek között a Dallas Mavericks NBA-csapatának kosárlabdázója, Luka Doncic, valamint a világ egyik legjobb kézilabdázója, Nikola Karabatic is.

Balról jobbra: Jay Cutler megszólalt, Luka Doncic és Nikola Karabatic reagált (Fotók: AFP)

 

A műsorban elhangzottakra a dán TV2 hívta fel a figyelmet. Az adásban az olimpia került szóba, amikor a 36 éves, egyszeres Pro Bowl-meghívott Cutler a kézilabdát nem túlságosan burkoltan lenézve bejelentette:

„Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, azt hiszem, talán kézilabdának hívják a sportot. Annyi az egész, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, és a kapuba. Tulajdonképpen olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobni kell a labdát.”

Erre a műsorvezetők biztatták Cutlert, majd azt is felvetették, hogy a Los Angeles Lakers sztárkosarasával, LeBron Jamesszel és a Kansas City Chiefs friss Super Bowl-győztes irányítójával, Patrick Mahomesszal összeállva remek csapatot alkotnának. Azt persze nem tudták, hányan játsszák a sportot, így megállapították, hogy a Cutler, James, Mahomes hármas bármelyik ország szabadon választott nyolc (!) játékosa ellen játszva nyerne. Ennél több nem is kellett a korábbi irányítónak…

„Garantálom, hogy össze tudunk rakni egy olyan csapatot, amely aranyérmes lesz.”

Ezt követően még értekeznek arról, hogy a dobómozdulat sebességét és a testalkatot tekintve egyáltalán nem lógnak ki a kézilabdás mezőnyből, majd Cutler azt is megemlíti, hogy „a kapuba mindig egy öreg fószert raknak, aki csak találgat, hogy hova jön a labda”.

Cutlerrel egyetértett Domonique Foxworth, aki hatéves NFL-tapasztalattal rendelkezik – a Denver Broncosban, az Atlanta Falconsban és a Baltimore Ravensben szerepelt. A 36 éves korábbi cornerback úgy gondolja, egyetlen nyolcéves sem vágyik arra, hogy kézilabdázó legyen, a kézisek szerinte csupán bukott labdarúgók, amerikai futballisták vagy kosárlabdázók.A finoman szólva is merész kijelentésre az elsők között reagált Luka Doncic, a Dallas Mavericks kosárlabdázója – szlovénként lehet némi fogalma arról, mi fán terem a kézilabda.

„Esélytelen! Az embereknek fogalma sincs arról, milyen nehéz sport a kézilabda.”

 

Luka Doncic on Twitter

no chance! people dont know how hard is to play handball https://t.co/SzJglTFpit

Reagált Nikola Karabatic, a PSG világklasszis kézilabdázója is – két olimpiai, négy világ- és három Európa-bajnoki címmel, valamint három Bajnokok Ligája-elsőséggel a háta mögött talán tudja, miről beszél.

„Helló, azt hiszem, nem ismertétek meg eléggé a kézilabdát, de boldogan odaadom az olimpiai aranyérmemet, ha legyőzitek a csapatomat.”

A két dán kézilabdázó, Lasse Svan és Casper Mortensen is egyetértett Karabaticcsal, erre az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már el is kezdte összerakni a Cutlerék ellen kiállítandó csapatot. Később a szlovén Jure Dolenec is csatlakozott.

Which players should be in the team to play against Jay Cutler? @ifjayhadinstagram @nikolakarabatic44, @lassesvan and @casperumortensen6 are ready. Who else should be in the team? Tell us in the comments For the records, earlier this week Jay Cutler (former @nfl quarterback) said he could easily win gold at the @olympics in handball.

5,966 Likes, 182 Comments - EHF EURO (@ehfeuro) on Instagram: " Which players should be in the team to play against Jay Cutler? @ifjayhadinstagram..."

A Flensburg is felajánlotta Cutlernek, töltsön el egy hetet velük:

 

Habár Cutlerék nagyon magabiztosnak tűnnek, nem tűnik reálisnak, hogy valóban összejöjjön a mérkőzés.

2021.01.26 23:43:19

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Metropoliszok esetében is ritka, hogy rövid időn belül két népszerű csapatsport képviselője az egész világ figyelmét kivívó eredményt érjen el, nemhogy egy 246 ezres településnél.

2021.01.25 17:30:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Bánhidi, Lékai, Mikler és Pedro pihent – szerdán jönnek a franciák a nyolc között.

2021.01.24 10:40:46

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Egy időn túli hetes döntött, Elek Gábor csapata a pocsék hajrá végén pont nélkül maradt.