Kézi: az IHF törölte a magyarországi junior férfi vb-t

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.22. 16:46
null
Az IHF törölte a magyarországi junior férfi vb-t (Fotó: Dömötör Csaba – a kép illusztráció)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsának döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így a többi között a 2021. június 22. és július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi U21-es férfi junior-világbajnokság sem kerül sorra a koronavírus járvány miatt – olvasható az MKSZ tájékoztatásában.

Az IHF törölte a 2020-ról elhalasztott női junior (U20) és ifjúsági (U18) világbajnokságot, a férfi ifjúsági (U19) világbajnokságot, a strandkézilabda-világbajnokságot és az U17-es strandkézilabda-világbajnokságot is.

A női olimpiai selejtezőkre a tervezett helyszíneken, azaz Győrött, valamint Montenegróban és Spanyolországban sor kerülhet 2021. március 19–21. között. A 2021. március 12–14. közötti férfi olimpiai selejtezőket is lejátsszák, Németországban és Franciaországban, Norvégia helyett viszont új helyszínt keres az IHF.

„Nagyon sajnáljuk, de megértjük az IHF döntését, hiszen kérdéses, hogy nézők előtt vagy buborékban kellene megrendezni az immár 32 csapatos férfi junior-világbajnokságot – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. – Az elmúlt években Magyarország rendre jó házigazdának bizonyult, számos elismerést kaptunk a nemzetközi és az európai szövetségtől, és nagy reményekkel vártuk a férfi junior világbajnokságot, de sajnos el kell fogadnunk a döntést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik