Férfi kézi: Sagosent is csábították Veszprémbe; ezért küldték el Borozant

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 18:45
null
Nagy László számos érdekes témáról elmondta a véleményét (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
A VAKSZ kézilabda magazin legutóbbi adásának Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának sportigazgatója volt a vendége. A több mint egyórás műsorban Egri Viktor, Matuz Krisztián és Pónácz András kérdezte a sportvezetőt, aki többek között Nikolaj Markussenről, Vuko Borozanról, Szita Zoltánról és Bodó Richárdról is szót ejtett.

Nagy Lászlót először a Veszprém átigazolásairól, játékospolitikájáról kérdezték.

„Olyan játékosokat kerestünk, akik nagyjából vagy teljes mértékben tudják azt a szisztémát, amit a Veszprém képvisel” – fogalmazott a sportigazgató, aki konkrét példákat is hozott.

Többek között elmondta, Nikolaj Markussent azért szerződtették, mert például Sander Sagosennel nem sikerült megállapodniuk, a piac pedig akkor már beszűkült – hiába tárgyaltak vele, Nagy szerint a norvég átlövő az anyagiak miatt is a THW Kielt választotta.

Nagy elárulta, Vuko Borozannal magatartásbeli, hozzáállásbeli probléma is volt. A sportigazgató szerint a montenegrói átlövő két szempontból is „kakukktojás” volt: egyrészt a térde, másrészt a magatartása miatt. Előbbit sikerült orvosolniuk, egész jó állapotba került, utóbbival kapcsolatban bíztak benne, hogy kezelni tudják a helyzetet, de ez végül nem sikerült, és ez a szerződésbontáshoz vezetett.

Az új edzőpárossal, a Momir Ilics, Gulyás Péter kettőssel kapcsolatban elmondta, olyan szakemberek kerültek a csapat élére, akik érzelmileg is kötődnek az utánpótláshoz, és reméli, az irányításuk alatt a fiatalokat joggal támogatják majd, nem csak azért, hogy kipipálják ezt a feladatot. Ligetvári Patrikról is kérdezték, vele kapcsolatban úgy fogalmazott, támadásban az önbizalma leépült, ezért hosszan elbeszélgetett vele a jövőjéről, igyekezett belé egy kis lelket önteni.

Nagy Lászlót arról is kérdezték, mit gondol a szurkolókat is foglalkoztató esetről, hogy a Wisla Plockban remeklő, immár a magyar válogatottban is alapembernek számító Szita Zoltán a Veszprém helyett a Szegedet választotta.

Nagy elárulta, David Davis irányító-átlövőként számolt volna Szitával, ám mivel irányítóként még keveset mutatott a plocki csapatban, ezért nem szerződtették. A 40 esztendős szakember úgy fogalmazott, lehet, hogy neki, mint sportigazgatónak kellett volna határozottabban fellépnie, mivel természetesen érzelmi oldala is van az ügynek, hiszen a 23 éves balátlövő veszprémi születésű és nevelésű.

Szűcs Ernő Péter, a Szeged elnöke korábban arról beszélt, hogy a Veszprém a bajnoki döntő két mérkőzése között kereste meg Bodó Richárdot, a szegediek átlövőjét.

„Hallottam én is arról a fórumbejegyzésről, amelyben azt mondták, hogy a veszprémiek ajánlatot tettek neki. Ez nem igaz, de megkeresték, közvetlenül a második mérkőzés előtt, ami nálunk eléggé kiverte a biztosítékot” – mondta a VAKSZ-ban Szűcs Ernő Péter.

A Veszprém sportigazgatóját erről is kérdezték, és akárcsak a Magyar Nemzetnek adott interjújában, most is elmondta, a történtekről kérdezzék meg Bodó menedzserét, vagy akár magát a játékost, hogy hogyan is zajlott ez a megbeszélés.

„Az, hogy Szűcs Ernő Péter nagyon rossz emberként akart feltüntetni, az számomra minősíthetetlen. Nem tudom, hogy mi volt az oka, hogy amikor felhívtam, akkor kinyomott, és utána nem volt ideje, vagy nem is akart visszahívni. Ez semmiképpen sem fedi a valóságot” – mondta Nagy László, aki még egyszer kiemelte, szóba került a szerződtetése a szegedi átlövőnek, de konkrét tárgyalás nem történt.

A teljes beszélgetést ide kattintva tekintheti meg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik