Férfi kézilabda: Chema Rodríguezzel tárgyal az MKSZ

N. T., V. Á.N. T., V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 15:39
null
Chema Rodríguez veheti át a válogatott irányítását (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség elnökségének döntése értelmében az MKSZ tárgyalásokat kezdett Chema Rodríguezzel a férfiválogatott melletti szövetségi kapitányi szerepvállalása kapcsán.

 

Mint ismert, a magyar válogatott a 15. helyen végzett a részben hazai rendezésű januári Európa-bajnokságon – a torna előtt célként kitűzött nyolc közé jutástól elmaradva.

A nemzeti csapatot 2019 júliusa óta irányította Gulyás István, akinek Chema Rodríguez volt a segítője, valamint Nagy László alelnök is a szakmai stáb tagja volt – a stáb szerződése lejárt január végén.

„Meg kell vizsgálnunk, miért nem sikerült, és hogyan tudunk fejlődni a következő tornára – velünk vagy nélkülünk” – mondta el az Eb után Rodríguez.

Arról nem adott hírt a magyar szövetség, hogy hosszabb távon számolnak Chemával, vagy esetleg csak a tavaszi mérkőzések erejéig kérik fel kapitánynak a Benfica vezetőedzőjét.

A válogatott március 19-én Németországgal találkozik felkészülési mérkőzésen, egy nappal később pedig újra összecsap a két együttes. Áprilisban az Izrael–Litvánia párharc továbbjutóval játszanak a mieink a világbajnoki részvételért.

A MAGYAR VÁLOGATOTT TAVASZI PROGRAMJA
Felkészülési mérkőzések

Március 19., 16.15, Gummersbach: Németország–Magyarország
Március 20., 17.15, Kassel: Németország–Magyarország
Világbajnoki selejtezők
Április 10. vagy 11.: Litvánia–Izrael előselejtező győztese–Magyarország
Április 16.: Magyarország–Litvánia–Izrael előselejtező győztese
A párharc győztese jut ki a 2023. januári, lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik