Férfi kézi: „Veszprém? Szeged? Nem vagyok még azon a szinten”

NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLANAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 12:52
Csurgón eltették a 7-es mezt, ami jólesett neki, de reméli, hogy nem két év múlva kerül elő a szekrény mélyéből. Hanusz Egon családjában szinte mindenki kézilabdázik, kevesen tudják, hogy nagynénje az olimpiai ezüstérmes Balogh Beatrix. Ő pedig szó szerint a kézilabdapályákon nőtt fel.

A 23 éves irányító a Veszprém elleni, februári, döntetlennel zárult bajnokin megmutatta, milyen kiemelkedően tud kézilabdázni, hiszen egy félidő alatt tíz gólt lőtt a nagy nevekkel felálló ellenfélnek. Viszont azt mondja, inkább arra törekszik, hogy stabil legyen a teljesítménye meccsről meccsre. Többek között ezért döntött úgy, hogy a Bundesligában szereplő Stuttgartba igazol.

Többször is kijelentette, itthon nem akar más csapatban játszani a Csurgón kívül. Na, de ha a Veszprém vagy a Szeged hívná?

„Jelenleg nem vagyok még az ő szintjükön. Ezért választottam a Bundesligát, hogy tudjak fejlődni, ugródeszka is lehet, de mindenekelőtt ott kell megállnom a helyemet. Bízom benne, hogy sikerülni fog. Azt nem éreztem volna előrelépésnek, ha a Tatabányához vagy a Balatonfüredhez igazolok, hiszen a Csurgóval meg tudjuk őket szorongatni, én meg itt vagyok otthon.

Videónkból az is kiderül, hogy csapatkapitányként keménykedett-e valaha a társakkal az öltözőben, szóba kerül a válogatott is, valamint azt is elmondja, mennyire ad a szurkolók véleményére a teljesítményét illetően.

Ha még többet szeretne megtudni Hanusz Egonról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik